5 greșeli care îți îmbătrânesc tenul zi de zi 0 711

 Stilul de viață este cel care ne definește, astfel, sănătatea și frumusețea noastră reies din câteva obiceiuri zilnice care ne sunt benefice sau, din contră, ne dăunează. Fiecare dintre noi își dorește să prelungească cât se poate frumusețea tinereții, tenul radiant și lipsa semnelor lăsate de vreme. Cu toate acestea, anumite obiceiuri pe care le facem zilnic scad elasticitatea pielii și duc la îmbătrânirea prematură a acesteia. Iată ce greșeli să eviți pentru a avea tenul la care visezi:

1. Mimica feței 

O față prea expresivă determină de cele mai multe ori apariția prematură a ridurilor prin crearea unor „șanturi” fine pe ten. Deși este greu să ne controlăm expresiile, este bine să învățăm să controlăm semnele mirării sau ale supărării de pe fața noastră. Ridicatul sprâncelenor încrețeste fruntea, zâmbetul amplifică crearea ridurilor marionette iar supărarea sau furia accentueaza ridurile din jurul ochilor.

Pentru a menține întinsă pielea acestei zone delicate, zona ochilor,  este important să utilizezi în fiecare zi un produs cu efect de lifting. Pierderea elasticității pielii din această zonă este cea care favorizează apariția micilor riduri și a imperfecțiunilor de pe pleoape. Utilizează în fiecare zi un tratament intensiv dedicat, precum tratament lifting pentru zona din jurul ochilor cu acid hialuronic de la Bottega Verde. Formula acestui tratament ajuta la îmbunătățirea aspectului micro-ridurilor cutanate specifice zonei delicate din jurul ochilor și redă elasticitatea pielii.

2.Lipsa somnului

Munca de la birou sau activitățile epuizante își pun amprenta și pe fața noastră. Chiar dacă îți place să pierzi nopțile, trebuie să știi că lipsa orelor de somn necesare organismului duce la apariția tenului tern și lipsit de strălucire. Celulele pielii au nevoie de timp pentru odihnă și hidratare, iar oboseala le devitalizează și le deshidratează treptat.

Masca de față este, în general, un tratament intensiv excelent de aplicat după nopțile pierdute. Optează pentru o mască scrub – hidratantă cu extract de piersici și caise, care să te ajute să cureți celulele moarte de pe suprafața tenului și să hidratezi tenul în profunzime. Are o textură cremoasa îmbogățită cu pulpă de caise și piersică, ce asigura tenului un adevart cocktailde vitamine. Pudra din sâmburi de caisă exfoliază delicat, îndepărtând celulele moarte și impuritățile pentru un ten strălucitor și catifelat.

3.Alimentația tip fast-food

Se spune ca suntem ceea ce mâncăm iar, cel mai bun exemplu este faptul că alimentele de tip fast food, bogate în grăsime sau aditivi, pot determina apariția coșurilor, a ridurilor sau a imperfecțiunilor tenului. Este bine pentru sănătatea și frumusețea noastră să consumăm alimente bogate în vitamine și fibre cum sunt legumele, fructele sau carnea slabă pentru a crește producția de colagen și elastină a pielii. De asemenea, consumul a minim 2 litri pe zi de apă joacă un rol extrem de important atunci când ne dorim să avem o piele perfectă.

4.Rutina zilnică a demacherii

De multe ori se întâmplă să uităm acest pas extrem de important pentru a avea o față frumoasă, fie din cauza oboselii, fie datorită faptului că acest obicei poate deveni o corvoadă. Totuși, trebuie să conștientizăm că machiajul și tot ceea ce rămâne pe ten în urma unei zile pline, poate determina îmbătrânirea prematură a tenului.

Încearcă laptele demachiant tonic cu pro-retinol si colagen vegetal de la Bottega Verde. Utilizat dimineața și seara, îndepărtează impuritățile și urmele de machiaj, lăsând pielea moale și catifelată, gata de a primi tratamente ulterioare. Aplică apoi o cremă de față cu efect de lifting cu unt de shea și acid hialuronic, care să ofere tenului tău un efect de lifting pe toată durata nopții.  Această cremă are o textură consistentă, ideală pentru noapte, când epiderma este mai relaxată și răspunde mai bine la acțiunea hidratantă și nutritivă.

 5.Fumatul

Se știe că fumatul este un obicei nociv nu doar pentru organism cât și pentru ten, oferind un aspect îmbătrânit și o culoare nesănătoasă pielii datorită faptului că devine privată de oxigen și de diferiți nutrienți. De asemenea, substanțele chimice din fumul inhalat pot afecta calitatea colagenului și a elastinei. O altă modificare tipică provocată fumătorilor este accentuarea ridurilor de la colțul extern al ochiului și de deasupra buzelor. Dacă renunțarea la fumat este un act major ce necesită multă determinare, încearcă pe cât posibil să consumi sucuri din fructe naturale și să dormi suficient, cât să îți refaci rezervele de vitamine.

Adoptă un stil de viață sănătos și bucură-te de frumusețea naturală! Fă-ți fiecare zi mai frumoasă utilizând produse de calitate care să te facă să te simți bine. Produsele cosmetice Bottega Verde vin în întâmpinarea nevoilor tale, având grijă de corpul și tenul tău. Indiferent de produsele cosmetice pe care le alegi, la Bottega Verde găsești variante naturale care se bazează pe principiile active ale plantelor pe care le conțin. Alege din gamele variate de produse cosmetice, pe care le găsești doar pe www.bottegaverde.ro

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 sfaturi pentru ameliorarea vergeturilor Comments Off on 3 sfaturi pentru ameliorarea vergeturilor 452

 

Sunt deranjante, nedorite si, sa fim sinceri, deloc estetice. Vergeturile atat de raspandite sunt un simptom al vietii noastre moderne, care apar in urma a mai multor factori: luare in greutate intr-o perioada scurta, sarcina si nu in ultimul rand alimentatia moderna, nesanatoasa, plina de ingrediente sintetice. Tratamentele cosmetice pot estompa vergeturile sau pot ajuta la prevenirea acestora, insa nu le vor indeparta definitiv. Chiar daca vergeturile nu sunt dureroase, efectele vizibile, negative asupra aspectului pielii noastre ne motiveaza sa luam masuri in aceasta privinta.

Pielea fiind cel mai mare organ al corpului  trebuie tratat atat din interior cat si din exterior.

Primul pas in ameliorarea vergeturilor si nu numai, este hidratarea suficienta si corecta adecvata masei corporale si stilului de viata.

Al doilea pas este adoptarea unei alimentatii bazate preponderent pe surse vegetale, alimente de baza integrale, nutritive, bogate in vitamine, minerale, enzime si fibre.

Nu in ultimul rand, exercitiile fizice regulate, cu atingerea punctului de transpiratie, ajuta atat la prevenirea, cat si la ameliorarea vergeturilor incluzand regenerarea, intinerirea si intretinerea pielii.

In concluzie, adaugand cativa mici pasi in rutina noastra zilnica, putem ameliora aceasta problema estetica si nu numai.

  1. Tratament cu uleiuri si unturi vegetale

„Uleiurile vegetale se dovedesc utile in restabilirea elasticitatii pielii si implicit in ameliorarea vergetutilor. Acestea hranesc in profunzime pielea si au proprietati regeneratoare. Maseaza zilnic zona afectata de vergeturi cu un astfel de ulei. Uleiul de Germeni de Grau este foarte bogat in substante nutritive si protectoare, cu un profil interesant de acizi grasi esentiali, contine o cantitate mare de vitamina E, carotenoide, fitosteroli si polifenoli care au actiune antiradicalara, antioxidanta si regeneratoare de exceptie. Aduce beneficii pielii in general, dar se remarca in special in aplicatii unde este nevoie de sporirea elasticitatii si tonusului, fiind ideal in tratamentul vergeturilor”, afirma Alice Gallovics, formulator cosmetic ELEMENTAL.

In mod similar, Uleiul de Macadamia, Uleiul Rosa Mosqueta, Uleiul de avocado, sau Uleiul de Tamanu sunt recunoscute pentru ameliorarea vergeturilor, a cicatricilor regenerarea si restructurarea pielii degradate.

  1. Hidratarea pielii cu un unt de corp bio

Calitatea produselor ar trebui sa reprezinte primul factor in decizia de achizitionare a acestora. Este foarte important sa aplicam pe corpul nostru ingrediente naturale, eficiente. Unturile de corp ajuta la cresterea nivelului de elasticitate a pielii, reducand semnificativ sansele de aparitie a vergeturilor si chiar ajuta la ameliorarea acestora. Untul de cacao contine acizi grasi saturati si nesaturati care se absorb usor, hidrateaza si stimuleaza productia de celule noi, sanatoase. Intareste bariera protectoare proprie pielii, prevenind deshidratarea. Maseaza zona afectata imediat dupa dus, pana la absorbtia totala a untului aplicat.

Renumitul Unt de shea are efect hranitor si emolient asupra pielii uscate, deteriorate, deshidratate, in acelasi timp are efecte benefice asupra pielii in privinta vergeturilor, in special preventiv.

 

La fel ca orice tratament cu un produs natural, aceste uleiuri si unturi isi exercita efectul in timp. Secretul lor consta intr-un tratament de durata, in folosirea lor in mod regulat si evident cu aplicarea primilor trei pasi amintiti mai sus.

  1. Eficacitatea sinergistica a cremelor si unturilor de corp din ingrediente naturale

Doar cu cateva ingrediente naturale, uleiuri, unturi si vitamine, eventual uleiuri esentiale, putin timp, atentie si indemanare, ne putem prepara creme, balsamuri sau unturi de corp personalizate pentru prevenirea si tratarea vergeturilor. Balsamul antivergeturi cu shea si germeni de grau nutritiv, emolient, regenerator si hidratant, sporeste elasticitatea si supletea pielii. Se poate folosi pe zonele corpului predispuse la formarea vergeturilor sau pe pielea afectata de vergeturi. Este un balsam potrivit si pentru ingrijirea pielii uscate, rugoase.

Crema antivergeturi cu ulei de rosa mosqueta, ulei de macadamia si ulei de germeni de grau ajuta la regenerarea pielii, intarirea barierei de protectie si sporirea elasticitatii cutanate. Se poate folosi atat preventiv, cat si curativ.

In retetarul de pe site-ul ELEMENTAL puteti gasi mai multe retete autentice, testate si eficiente din care va puteti inspira.

 

Cum sa-ti prepari sapunul favorit Comments Off on Cum sa-ti prepari sapunul favorit 424

Dupa o perioada de cateva decenii in care sapunul solid a fost detronat de geluri de dus si diverse solutii lichide pentru igiena, iata ca azi revine in trend.

Printre motivele pentru care merita redescoperit sapunul solid se numara faptul ca este mult mai ecologic, deoarece nu contine apa si nu trebuie ambalat in flacoane de plastic. Un alt motiv important al renasterii sapunului este faptul ca, mai ales varianta Melt & Pour, in traducere „topeste si toarna”, se prepara foarte usor acasa, oferindu-ne libertatea de a crea propriul sapun personalizat, in forma, aspectul, parfumul si culoarea dorite.

Aceasta activitate creativa, utila si recreativa devine tot mai raspandita si nu doar in randul femeilor.

Procedura de preparare a sapunului de tip Melt & Pour este una foarte simpla. Ingredientul principal este Baza de sapun melt & pour White sau Baza de sapun melt & pour Clear.  Aceste baze disponibile pe ELEMENTAL.eu sunt fabricate din ingrediente naturale, sunt ferme, lucioase, spumeaza bine, nu formeaza roua la suprafata.

 

Care sunt ingredientele si ustensilele necesare prepararii sapunului nostru favorit?

  • Baza de sapun
  • Vas pentru baie de apa, ibric, lingurite
  • Manusi, linguri de masurare
  • Uleiuri esentiale, extracte aromatice, parfumante – dupa preferinte
  • Coloranti sau pigmenti – dupa preferinte
  • Forma de turnare a sapunului

si, evident, putin timp liber plus un strop de indemanare.

 

Cum preparam sapunul?

Taiem baza de sapun in cubulete mici si-l topim intr-un ibric, pe baie de apa. Trebuie sa avem putina rabdare pana ce se topeste complet. Adaugam colorant sau pigmenti, uleiuri esentiale sau parfumante naturale si alte ingrediente. Amestecam si turnam rapid in matrita, optional pulverizam suprafata cu alcool pentru a indeparta bulele.

Dupa cateva ore, timp in care s-a intarit complet, sapunul se scoate din matrita si se poate folosi, sau se va impacheta etans intr-o folie.

Iata cateva idei de personalizare

Pentru un efect linistitor folosim ulei esential de lavanda, pentru revigorare putem opta pentru ulei esential de menta sau eucalipt, pentru o aroma fructata si delicioasa, alegem extractul de caise sau capsuni, pentru un parfum floral, merita incercate parfumantul natural Roses sau uleiul esential de geraniu. Mai mult decat atat, daca va plac aromele vanilate sau gurmande, puteti opta pentru pafurmantul de biscuit, candy sau de vanilie.

Pentru un aspect deosebit se pot folosi flori uscate, argila si diverse granule, iar pentru turnarea sapunurilor aveti la dispozitie o serie de matrite in forme de flori, frunze sau inima.

ELEMENTAL vine in ajutorul viitorilor pasionati de sapunuri cu numeroase Retete si cu materiale video utile, de pilda: Sapunuri M&P, Coloranti pentru sapunuri.

„Bucuria realizarii unui produs propriu nu poate fi descrisa in cuvinte. Mai mult decat atat, bucuria crearii unui sapun folosind doar ingrediente naturale, avand grija fata de mediul inconjurator este cu atat mai mare. Poluarea este una dintre problemele majore cu care omenirea se confrunta in prezent, iar impactul ei il resimtim cu totii. Grija fata de mediul inconjurator este o latura importanta a activitatii elemental.eu, suntem atenti zi de zi in activitatea noastra pentru a fi cat mai eco-friendly. Alcatuim oferta noastra de produse si servicii pe baza credintei noastre fundamentale ca oamenii si natura se afla intr-o relatie simbiotica, cu beneficii reciproce, care nu trebuie alterata prin interventii controversate”, Alice Gallovics, formulator cosmetic ELEMENTAL.

Produsele din portofoliul elemental.eu se pot folosi pentru manufactura, hobby, proiecte DIY, cosmetice, sapunuri preparate in casa dar si pentru fabricare artizanala sau productie in scopuri comerciale. Va punem la dispozitie produse certificate organic, vegane, cruelty free, o gama variata de uleiuri si unturi vegetale, uleiuri esentiale, active cosmetice, ustensile, recipiente.