Idei moderne si delicioase de dulciuri pentru sarbatorile de iarna 0 948

Nu mai este mult si atmosfera sarbatorilor de iarna ne va batea in usa. Sfantul Nicolae si Craciunul sunt cele mai bune ocazii pentru pregatirea unei mese dulci si surprinderea celor dragi cu decoruri frumoase si aroma de turta dulce.

Avem deja cateva deserturi consacrate care cu siguranta se vor regasi pe toate mesele: cozonac, turta dulce, bomboane de pom. Dar universul dulciurilor este infinit si nu ar trebui sa te opresti la binecunoscutele deserturi!

Opteaza pentru cateva dulciuri noi si adu un strop de noutate si savoare la mesele pregatite de tine si nu numai. Aceste deserturi sunt perfecte pentru dus in dar, mai ales daca iti doresti sa creezi o amintire dulce.

La intersectia dintre traditional si modern, Irina Elena Apostol, Master Cake Decorator, Senior Trainer si Owner Art Dessert, a gasit solutia pentru a satisface chiar si cele mai pretentioase gusturi. Cu o experienta de peste 15 ani ca si cofetar si decorator, Irina este persoana care a reusit sa transforme intr-o adevarata arta maiestria de a prepara prajiuri.

Iata care sunt deserturile moderne si delicioase pentru sarbatorile de iarna.

Dulceata de ciocolata

N-ai mai auzit pana acum de dulceata de ciocolata, nu-i asa?

Surprinde-ti invitatii cu un dulce inedit, greu de uitat si absolut de-li-cios! Dulceata de ciocolata este o combinatie de ciocolata alba, ciocolata neagra, ciocolata cu lapte, pasta de alune si frisca naturala!

Dulceata de ciocolata este si cadoul perfect, atunci cand esti invitat la o masa cu cei dragi. Frumos pusa in borcanase atragatoare, acest desert ”ciudat” este absolut de-li-cios!

Felii de portocala trase in ciocolata

Aroma de portocala ne duce deja cu gandul la clipele petrecute in familie si sosete calduroase. Probabil ca ai deja cateva dulciuri cu ciocolata preferate si te gandesti la ceea ce ai mai putea alege, pentru o diversitate interesanta.

Nu repeta gusturile obisnuite si iesi din sfera prajiturilor cu crema alegand felii de portocala trase in ciocolata belgiana. Aromate si fresh, acestea pot fi trase in ciocolata alba sau neagra, dupa cum doresti. Cu siguranta vor fi printre primele la gustat pe lista invitatilor tai.

Bomboane pe bat

Ne-am obisnuit deja cu acadelele cu model rosu-alb, precum costumele lui mos craciun. Dar in afara de mult zahar si colorant alimentar, nu prea ramanem cu nimic din ele. Le poti inlocui cu bomboane cu diferite umpluturi si culori asezate pe bat, exact ca traditionalele acadele. Aceste bomboane sunt extrem de atractive, glazurate cu pasta de zahar sau martipan si decorate cu bomboane colorate. Le poti lua din cofetarie si le poti pune intr-un ghiveci alb in mijlocul mesei.

Bomboanele pe bat vor da viata si savoare aspectului festiv al mesei, dar sunt ideale si pentru a insoti un cadou. Doar despre asta sunt sarbatorile, despre prieteniile dulci din viata noastra.

Cupcakes cu scortisoara

Nu este obligatoriu sa stai in bucatarie si sa framanti la cozonac sau sa pregatesti un tort! Modernele cupcakes sunt deja portionate, micute, frumoase si poti comanda exact cate portii ai nevoie, fara sa faci risipa de mancare.

Nimic nu poate fi mai in ton cu iarna si aromele specifice ca o briosa cu scortisoara, decorata cu stelute aurii. O minunatie de prajitura, care incanta atat vizual cat si ca aroma si gust.

Cine spune ca sarbatorile de iarna trebuie sa fie mereu la fel? Anul acesta fa diferenta si alege sa pui pe masa deserturi moderne care nu necesita timp pierdut in bucatarie! Iti garantam ca toti invitatii tai vor fi placut impresionati.

Despre Art Dessert

Irina Elena Apostol – Master Cake Decorator, Senior Trainer si Owner Art Dessert, este cea din spatele acestei povesti dulci si provocatoare. Urmand o traditie de familie, a desavarsit pasiunea pentru dulciurile traditionale, transformandu-le in adevarate minuni atat prin compozitie cat si prin aspect. Avand in portofoliul personal mai multe diplome de specializare si perfectionare in confectionarea, modelarea si decorarea prajiturilor, poate transforma orice idee intr-un tort inedit, spectaculos, fara a face rabat la savoare. Si asta pentru ca principalele atuuri ale prajiturilor sale sunt ingredientele natuale, calitatea si prospetimea.

Irina Elena Apostol a fost aleasa in 2015 Ambasador Modecor (Modecor Italia este unul dintre cei mai mari producatori de ustensile, decoruri si materii prime pentru cofetarie) in Romania, urmand ca impreuna cu specialistii italieni sa sustina cursuri de profil si sa prezinte inovatiile si produsele de top ale acestora. Cu toate acestea premiile castigate la GastroPan – Tortul anului 2013 si 2014 Premiul I si Premiul de excelenta GastroPan – Creatie artisitica in pasta de zahar 2014, Locul 1 la sectiunea gust la Maratonul cofetariilor organizat de Callebaut si Marathon Distribution – 2015, adevarata sa carte de vizita sunt prajiturile si torturile pregatite zi de zi, asa ca va invitam la cofetarie sa descoperiti gustul deserturilor sale! Detalii si comenzi pe www.artdessert.ro

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 Idei de cupcakes pentru nunta care sa inlocuiasca tortul cu succes 0 1064

Micute si bine portionate pentru fiecare, noile cupcakes ce fac senzatie in candy bar-urile de la petreceri sunt tot mai alese de catre cuplurile moderne pentru inlocuirea tortului de nunta traditional.

Desi tortul are propriul moment in cadrul nuntii, toti cei invitati sunt incantati de descoperirea micilor briose, colorate si savuroase, absolut perfecte in farfurie! Aceasta alternativa este pe cat de aspectuasa, pe atat de delicioasa, fiind chiar si pe placul celor mai putin pasionati de dulciuri grele, surprinzand prin aroma si compozitia delicata.

La intersectia dintre traditional si modern, Irina Elena Apostol, Master Cake Decorator, Senior Trainer si Owner Art Dessert, a gasit solutia pentru a satisface chiar si cele mai pretentioase gusturi. Cu o experienta de peste 15 ani ca si cofetar si decorator, Irina este persoana care a reusit sa transforme intr-o adevarata arta maiestria de a prepara prajiuri.

Iata 5 idei de cupcakes care sa inlocuiasca tortul cu succes, pentru o nunta memorabila.

Cupcakes cu compozitie de tort de morcov

„O prajitura micuta dar delicioasa, un cupcake cu compozitia tortului de morcov va fascina pe orice doreste sa guste. Fara sa fie extrem de dulci, dar cu o aroma intensa, acestea au un nor pufos de crema de branza si un strat subtire de fondant care sa il acopere, ce va face ca fiecare imbucatura sa fie un univers de arome desavarsit”, precizeaza Irina Elena Apostol, Master Cake Decorator, Senior Trainer si Owner Art Dessert.

Cupcakes cu trandafir si ghimbir

Prajiturile de tip briosa, glazurate cu crema de zahar cu arome intense si usor picante sunt alegerea perfecta atunci cand vrei sa pregatesti invitatilor tai un desert special. Cu petale de flori modelate din pasta de zahar si glazura aromatizata cu aroma de trandafiri, aceste cupcakes delicate vor surprinde invitatii cu gustul lor usor picant. In interior, bucatelele de ghimbir confiat sunt ascunse bine in compozitie, dar suficient cat papilele tale gustative sa le deosebeasca usor.

Cupcakes romantice

Nimeni nu iti poate lua placerea de a-ti pune amprenta gustului la propria ta nunta. Gustul, culorile si decorarea brioselor spun multe despre cei doi miri. Imagineaza-ti ca poti face totul un moment mult mai romantic, prin alegerea unor cupcakes cu inimi din fructe inghetate sau din pasta de zahar, litere din ciocolata, perlute sau floricele.

Si ce poate sa fie mai bun ca o compozitie de cheescake? Usoara si delicioasa, aceasta mini cheesecake poate intrece chiar originalul, pentru ca o vei decora intr-un mod aparte, asa cum iti place tie.

Cupcakes cu caramel sarat

„Daca doresti sa iti surprinzi invitatii si sa faci o declaratie de curaj, alege caramelul sarat. Cu o savoare specială, aceste cupcakes vor fi adorate chiar si de catre cei care refuza la astfel de evenimente felia de tort, mult prea dulce pentru gusturile lor”, explică Irina Elena Apostol, Master Cake Decorator, Senior Trainer si Owner Art Dessert.

Cupcakes cu accente metalice

Anul asta, foarte moderne au fost accentele metalice prezente in decorurile torturilor. Opteaza pentru mici briose cu crema alba de lamaita, acoperite cu praf de aur sau foite de aur comestibile. Cu siguranta invitatii tai inca nu au apucat sa vada acest trend in alta parte, iar nunta ta nu are cum sa nu ramana in amintirea tuturor.

Despre Art Dessert

Irina Elena Apostol – Master Cake Decorator, Senior Trainer si Owner Art Dessert, este cea din spatele acestei povesti dulci si provocatoare. Urmand o traditie de familie, a desavarsit pasiunea pentru dulciurile traditionale, transformandu-le in adevarate minuni atat prin compozitie cat si prin aspect. Avand in portofoliul personal mai multe diplome de specializare si perfectionare in confectionarea, modelarea si decorarea prajiturilor, poate transforma orice idee intr-un tort inedit, spectaculos, fara a face rabat la savoare. Si asta pentru ca principalele atuuri ale prajiturilor sale sunt ingredientele natuale, calitatea si prospetimea.
Irina Elena Apostol a fost aleasa in 2015 Ambasador Modecor (Modecor Italia este unul dintre cei mai mari producatori de ustensile, decoruri si materii prime pentru cofetarie) in Romania, urmand ca impreuna cu specialistii italieni sa sustina cursuri de profil si sa prezinte inovatiile si produsele de top ale acestora. Cu toate acestea premiile castigate la GastroPan – Tortul anului 2013 si 2014 Premiul I si Premiul de excelenta GastroPan – Creatie artisitica in pasta de zahar 2014, Locul 1 la sectiunea gust la Maratonul cofetariilor organizat de Callebaut si Marathon Distribution – 2015, adevarata sa carte de vizita sunt prajiturile si torturile pregatite zi de zi asa ca va invitam la cofetarie sa descoperiti gustul deserturilor sale! Detalii si comenzi pe www.artdessert.ro

7 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a alege candy-bar-ul pentru petrecerea ta 0 1140

Organizarea unei petrecerii se poate dovedi a fi un lucru care necesita multa atentie la detalii si dedicare. Este greu sa satisfaci asteptarile tuturor invitatilor si fiecare dintre ei sa fie multumit, insa Irina Elena Apostol, Master Cake Decorator, Senior Trainer si Owner Art Dessert, a gasit solutia pentru a satisface chiar si cele mai pretentioase gusturi.

Sigur ati cautat deja fotografii cu candy-bar-uri si ati vazut cat de popular a devenit acest trend. Adevarul este ca doar un candy bar executat corect poate da viata unei petreceri, asa cum un candy bar aranjat in graba poate distruge atmosfera inconjuratoare. Indiferent daca planuiti o petrecere aniversara, un baby shower sau o nunta, infiintarea unui candy bar este o solutie dulce si de efect. Insa, inainte de a incepe sa iti creezi un colt dulce, iata ce trebuie sa stii:

Primul pas! Decideti-va la o tema a candy-bar-ului
Nu exista candy bar fara o tema care sa ii traseze principalele alegeri. Daca este o petrecere pentru un bebelus fetita, tema poate sa fie cu inspiratii din desene animate, ursuleti, stelute sau inimioare. Daca este o nunta, temele sunt diverse: de la teme naturale cu aranjamente tip buturuga sau pietre, pana la teme sofisticate, cu cristale si pene de strut.

Alegerea culorilor potrivite
,,Alegerea unei palete de culori in ton cu restul aranjamentelor petrecerii este esentiala. Daca pentru un botez de baietel cel mai des alegem albastru, pentru o nunta putem alege culorile aranjamentelor florale, ale imbracamintei scaunelor ori chiar culorile preferate ale mirilor. Nu este obligatoriu sa va limitati la o singura nuanta, ci puteti alege un spectru de culori care merg bine impreuna. Coltul dulce trebuie sa fie un adevarat spectacol pentru ochii invitatilor, asa ca nu va sfiiti in alegerea celor mai interesante combinatii de culori” precizeaza Irina Elena Apostol, Master Cake Decorator, Senior Trainer si Owner Art Dessert.

Forme si dimensiuni diferite
Este important ca atat bomboanele alese cat si recipientele de pastrare sa aiba dimensiuni diferite. Alegerea unei game potrivite de forme si marimi poate adauga dimensiune si inaltime spatiului creat. Borcanele transparente sunt perfecte, dar puteti alege si vaze inalte pe care sa le umpleti cu fructe si flori, bomboane sau macarons.

Varietate de bomboane
,,Este minunat dacă barul de bomboane este atragator din punct de vedere vizual, dar acesta trebuie sa suscite interesul invitatilor si sa fie distractiv. Alegerea unei varietati de bomboane este un lucru important. Verificati intreaga lista a furnizorului si alegeti bomboane de ciocolata, bomboane gumate moi, bomboane tari si mini-prajituri cat mai diverse”, explica Irina Elena Apostol, Master Cake Decorator, Senior Trainer si Owner Art Dessert

Accesorizarea
La fel ca si in cazul alegerii paletei de culori, accesorizarea coltului dulce este un pas peste care nu trebuie sarit. Fata de masa, recipientele de stocare a dulciurilor, cat si mici accesorii: baloane, confetti, pungute pentru transportul dulciurilor, toate acestea transforma candy-bar-ul in punctul forte al unei petreceri.

Elementul central
Fiecare masa folosita pentru a crea un bar dulce ar trebui sa aiba in centru un element central care sa se potriveasca cu tema aleasa si cu culorile candy-bar-ului. Acest element ar trebui sa fie primul lucru care atrage atentia invitatilor atunci cand privesc candy bar-ul, asa ca asigurati-va ca este fabulous. Poate fi o stea cu lumini, o fantana de ciocolata sau un ursulet in culoarea temei alese.

Decorarea dulciurilor
Dulciurile pot avea parte de aranjamente speciale, etichete cu datele petrecerii, fundite, cartonase printabile cu bancuri ori ravase. Orice detaliu este important si va mentine atentia invitatilor pentru o experienta de neuitat.

Bauturi colorate
Nu va limitati doar la alegerea bomboanelor potrivite, candy bar-ul poate contine si cocktailuri colorate, bauturi cu nume haioase, limonada ori sampanie si prosecco.

Candy bar-ul este coltul care exprima cel mai bine tema petrecerii si amprenta personala a celui care organizeaza petrecerea. Alegerea furnizorului potrivit, atent la dorintele voastre, este importanta pentru ca visele sa poata deveni realitate. Art Dessert este alaturi de clientii sai si transforma fiecare petrecere intr-o poveste plina de savoare si culoare.

Despre Art Dessert
Irina Elena Apostol – Master Cake Decorator, Senior Trainer si Owner Art Dessert, este cea din spatele acestei povesti dulci si provocatoare.

Urmand o traditie de familie, a desavarsit pasiunea pentru dulciurile traditionale, transformandu-le in adevarate minuni atat prin compozitie cat si prin aspect. Avand in portofoliul personal mai multe diplome de specializare si perfectionare in confectionarea , modelarea si decorarea prajiturilor, poate transforma orice idee intr-un tort inedit, spectaculos, fara a face rabat la savoare. Si asta pentru ca principalele atuuri ale prajiturilor sale sunt ingredientele natuale, calitatea si prospetimea!

Cu o experienta de peste 15 ani ca si cofetar si decorator, Irina Elena Apostol este persoana care a reusit sa transforme intr-o adevarata arta maiestria de a prepara prajiuri. Dupa urmarea cursurilor a doua facultati cu profil economic si juridic, Irina Elena Apostol s-a reintors la prima ei iubire: cofetaria