10 lucruri pe care doar mamele care au fost însărcinate iarna le ştiu 0 2991

În timpul iernii este pace pe pământ, dar nu şi pentru femeia însărcinată. Zăpada nu creează doar o imagine frumoasă anotimpului, ci prezintă un pericol şi o povară pentru o femeie care încearcă să rămână teafără în timp ce copilul ei creşte în pântece.

Acesta poate fi cel mai frumos anotimp pentru majoritatea, dar pentru o femeie însărcinată, iarna îi poate complica existenţa. Lucrul pe care cei din jur nu-l conştientizează este că o femeie însărcinată este preocupată de sarcină în timp ce are de făcut şi alte lucruri obişnuite la care se adăugă şi mersul greoi prin zăpadă, pericolul de alunecare, o posibilă răceală, etc.

Iată 10 lucruri pe care doar o mamă care a fost însărcinată iarna le cunoaşte şi nu sunt deloc plăcute, dr. Silviu Iștoc, medic primar obstetrică-ginecologie, îţi oferă cele mai bune sfaturi pentru a trece cu bine de acestea.

Cizme prea strânse

Deşi există anumite lucruri neplăcute dacă eşti însărcinată în timpul verii, unul dintre cele mai mari beneficii este posibilitatea de a purta o pereche de papuci comozi oriunde. Este mult mai uşor decât să îţi faci griji că picioarele tale se vor umfla în cizme.

Încălţămintea tinde să fie mai greoaie pe măsură ce temperatura scade şi apare senzaţia de disconfort. Sarcina, de asemenea, provoacă retenţia de apă şi umflarea picioarelor, astfel încât cizmele de anul trecut ar putea fi destul de strânse, mai ales după ce ai mers mult prin zăpadă, dea aceea este bine să previi acest lucru.

Eliminarea hainelor pentru a folosi toaleta

Frigul din timpul iernii te determină să iei pe tine mai multe straturi de haine, atunci când vrei să ieşi din casă. Dar ce te faci când trebuie să mergi urgent la toaletă şi nu ştii ce să dai prima dată după tine: eşarfa care atârnă până la burtă, haina lungă, mănuşile, etc.

Sarcina poate fi o problemă pentru mame în toate anotimpurile din cauza presiunii pe care bebeluşul o pune asupra sistemului urinar. În timpul iernii, fiecare femeie însărcinată trebuie să-şi facă un plan înainte pentru a nu avea nu accident nedorit”, spune dr. Silviu Iștoc.

Sporturile de iarnă

Pentru o femeie atletică, sarcina poate fi un pic cam grea din acest punct de vedere. Asta pentru că unele sporturi nu sunt permise în aceste luni, în special sporturile de iarnă care pot crea multe probleme.

Schiatul în pantă este periculos, deoarece o cădere ar putea dăuna copilului. Chiar şi pentru sportivii cu experienţă, nu recomand ca femeia însărcinată să aleagă aceste sporturi în sarcină, acestea putând provoca detaşarea placentei şi naştere prematură”, explică specialistul.

Mâncărimea provocată de lână

Hainele de iarnă pot crea mâncărimi mai ales dacă sunt alăturate direct de piele. Mâncărimea este o problemă importantă pentru multe femei însărcinate, în special pe burtă, unde pielea se întinde. Uneori, hormonii pot provoca unele mâncărimi suplimentare pe palme şi pe tălpi, iar orice femeie care suferă de eczeme este probabil să simtă şi mai multe efecte în timpul celor nouă luni de sarcină.

Aceştia sunt factorii normali care creează mâncărimi la nivelul pielii,  dar există, de asemenea, o afecţiune severă care ar putea provoca astfel de simptome. Colestaza de sarcină este o problemă gravă a ficatului, iar de multe ori mâncărimea este singurul simptom, deci dacă lucrurile devin intense, discută imediat cu medicul”, afirmă dr. Silviu Iștoc.

Cei din jurul tău sunt răciţi

Răceala şi gripa din sezonul rece nu sunt niciodată uşoare, dar pentru femeile gravide, pot fi îngrozitoare. Unele femei însărcinate au mai mereu probleme cu nasul, cauzate de rinita de sarcină. Dar, dacă apar alte simptome, cum ar fi strănutul, durerile de cap şi durerile de corp, înseamnă că s-a instalat o răceală.

Femeile gravide sunt mai predispuse la răceli decât în ​​mod normal, deoarece corpul lor lucrează mai mult la crearea unei vieţi noi decât la sistemul lor imunitar. De aceea este bine să te fereşti de toţi factorii care ţi-ar putea crea astfel de probleme, dar, mai ales, stai departe de cei care sunt răciţi în jurul tău.

Mai multe straturi de haine

Deşi este frig afară, femeile însărcinate se confruntă cu acele bufeuri care le iau prin surprindere şi de mult ori le creează o senzaţie de sufocare, mai ales dacă sunt îmbrăcate prea gros.

Cea mai bună modalitate de îmbrăcăminte pentru iarnă este utilizarea straturilor. Un tricou subţire pe dedesubt poate fi perfect în momentele în care simţi că ai 100 de grade. Apoi adaugă o cămaşă cu mânecă lungă şi un pulover înainte de a îmbrăca haina. Straturile de haine te fac să te simţi confortabil în această perioadă, chiar dacă este frig afară.

Sângerări nazale

Aerul uscat poate irita nasul în mod obişnuit, mai ales dacă femeia însărcinată respiră mai des. Creşterea circulaţiei sanguine creează, de asemenea, posibilitatea mai multor sângerări nazale.

Este bine ca umiditatea să fie crescută în camera unde stai. Dacă sângerarea nu se opreşte după câteva minute poate fi vorba de o altă afecţiune. Pericolul este mai mare mai ales în cazul în care tensiunea arterială este crescută.

Călătoriile la rude

Când o femeie este însărcinată, uneori doar un drum până la magazinul alimentar se simte ca o  călătorie în Honolulu. Dar în timpul sezonului de iarnă, rudele se vizitează cel mai des. Plecările în timpul sarcinii pot fi incomode şi chiar periculoase.

În timpul unei călătorii prelungite – cu avionul sau cu maşina – o femeie însărcinată este expusă riscului de a genera cheaguri de sânge. Cel mai bun mod de a evita acest lucru este de a lua pauze frecvente şi de a merge pe jos.

Statul în casă mult timp

Când este rece afară şi este zăpadă, uneori este mai bine pentru o femeie însărcinată să rămână în interior şi să aştepte, iar această aşteptare se poate prelungi mult timp. Statul în casă afectează mulţi oameni în timpul iernii, deoarece apare agitaţia din cauza lipsei de vitamina D şi a socializării cu oamenii.

În timp ce este de înţeles precauţia, este recomandat să încerci să ieşi afară în fiecare zi, pentru a avea o stare de spirit mai bună. Aerul proaspăt şi razele de soare pot face minuni pentru femeia însărcinată care stă mult timp în casă.

Curăţatul maşinii de zăpadă

Dacă te încumeţi să ieşi la o plimbare cu maşina în timpul sarcinii, va trebui să îţi cureţi mai întâi zăpada de pe parbriz. Acest lucru poate părea de-a dreptul chinuitor, mai ales dacă nu ai ustensilele potrivite.

Mai mult, intrarea şi ieşirea din maşină a femeii însărcinate cu uneltele în mână pot fi atât de incomode încât o expediţie pe Everest ar să pară floare la ureche. Este bine să eviţi astfel de activităţi care pot fi un pericol pentru sarcină.

Dr. Silviu Iștoc este medic primar Obstetrică-Ginecologie la Spitalul Medicover, în cadrul Departamentului de Medicină Materno-fetală şi Chirurgie Ginecologică Minim Invazivă şi la Clinica ProVita. Mai multe detalii puteţi citi pe www.dristoc.ro şi pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/DrSilviuIstoc.

 

 

Previous ArticleNext Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eficacitatea și siguranța terapiei cu celule stem mezenchimale din cordonul ombilical pentru pacienții cu artrită reumatoidă: Iată ce trebuie să știi! Comments Off on Eficacitatea și siguranța terapiei cu celule stem mezenchimale din cordonul ombilical pentru pacienții cu artrită reumatoidă: Iată ce trebuie să știi! 75

Ce este artrita reumatoidă?

Artrita reumatoidă este o boală cronică, autoimună, care afectează mai multe articulații în mod simetric. Principalele simptome în stadiul incipient al bolii sunt durerea și umflarea articulațiilor; în stadiu avansat, artrita duce la rigiditate articulară, malformații, pierderea funcției și chiar dizabilitate. În prezent, medicamentele disponibile pentru tratamentul artritei au o eficacitate limitată, inclusiv medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, antireumatice și imunosupresoare.

Potențialul terapiei cu celule stem mezenchimale din cordonul ombilical pentru pacienții cu artrită reumatoidă

Celulele stem mezenchimale sunt caracterizate prin proprietatea lor regenerativă de a repara țesutul și organele parenchimoase prin diferențierea în linii de țesuturi mezenchimale, precum și prin imunomodulare. Celulele stem mezenchimale injectate pot migra către țesuturile lezate și pot facilita recuperarea celulelor deteriorate. Studii clinice au demonstrat beneficiile celulelor stem mezenchimale în terapia artritei reumatoide.

Celulele stem mezenchimale stocate din cordonul ombilcal pot exprima diverși receptori pentru citokinele proinflamatorii, pentru a reduce inflamația la pacienții cu artrită reumatoidă.

,,În urma studiului, s-a raportat siguranța și eficacitatea tratamentelor tradiționale combinate cu celule stem mezenchimale pentru tratamentul pacienților cu artrită reumatoidă timp de până la 8 luni după perfuzia cu celule stem. Datele au demonstrat că tratamentul combinat a fost sigur și capabil să aducă beneficii pacienților cu artrită reumatoidă pe termen lung atunci când este combinat cu medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene, antireumatice și imunosupresoare. Tratamentul continuu poate duce la reluarea activității fizice a pacienților și la obținerea unor rezultate clinice excelente”, menționează Conf. Dr. Filimon Nicoleta, biolog MedLife Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

Desfășurarea studiului

În studiu au fost recrutați 64 de pacienți cu artrită reumatoidă cu vârsta cuprinsă între 18 și 64 de ani. În timpul tratamentului, pacienții au fost tratați cu 40 ml de produs suspensie prin injecție intravenoasă imediat după perfuzia a 100 ml ser fiziologic. Testele cu markeri serologici au fost utilizate pentru a evalua siguranța și scorul de activitate a bolii cu 28 de articulații și chestionarul de evaluare a sănătății (HAQ) pentru a evalua eficacitatea.

La 1 an și 3 ani după tratamentul cu celule, analizele de sânge, funcția hepatică și renală și examenul imunoglobulinei nu au arătat anomalii, au fost toate în intervalul normal. Analizele specifice artritei reumatoide la 1 an și 3 ani după tratament au fost detectate a fi mai mici decât cele ale pretratamentului, care au prezentat modificări semnificative. Indicele de sănătate și indicele funcției articulare au scăzut la 1 an și 3 ani după tratament decât înainte de tratament.

,,Celulele stem mezenchimale colectate din cordonul ombilical plus terapia tradițională poate fi o opțiune terapeutică sigură, eficientă și fezabilă pentru pacienții cu artrită reumatoidă. ”, ne spune spune Conf. Dr. Filimon Nicoleta, biolog MedLife Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

Recoltarea celulelor stem la naștere este o formă de grijă pe care le-o porți pe viață copiiior tăi. Serviciile Stem Cells Bank vin cu garanția MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România. Astfel, ai siguranța că celulele stem ale copilului tău sunt recoltate și stocate la cele mai înalte standarde de calitate. MedLife Stem Cells Bank este singura bancă de celule stem din România care folosește cea mai avansată tehnologie disponibilă în lume (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automată, recuperarea celulară este maximă (99,78%) fara a fi nevoie de intervenții (și posibile erori) umane.

În luna septembrie, MedLife Stem Cells Bank derulează campania Înapoi la Școală, Înainte la Sănătate. Pregătește-te pentru viitor și înscrie-te la Școala Mamei: https://stemcellsbank.ro/scoala-mamei unde vei putea învăța de la specialiști toate informațiile de care ai nevoie pentru a întâmpina cu Magna cum Laude noul membru al familiei tale. Doar acum te poți bucura de reduceri la pachetele de recoltare și stocare celule stem și best seller-ul Dalai Mama, o carte de a dreptul ingenioasa așa cum însuși titlul sugerează, scrisă de Cristina Petcu, consultant în alăptare. Captivantă și extrem de valoroasă informațional, cartea este un ghid esențial după naștere și interactiv sub formă de jurnal și album foto. Cartea se primește CADOU la semnarea unui contract de recoltare celule stem în luna septembrie.

 

 

 

 

 

Descoperire inovatoare în terapia cu celule stem pentru bolile intestinale rare Comments Off on Descoperire inovatoare în terapia cu celule stem pentru bolile intestinale rare 100

Un nou studiu condus de cercetătorii de la UCL și de la Universitatea din Sheffield a demonstrat potențialul terapiei cu celule stem de a trata persoanele ce suferă de afecțiunea congenitală Hirschsprung.

Specialiștii MedLife Stem Cells Bank îți prezintă tot ce trebuie să știi despre potențialul terapiei cu celule stem pentru tratarea bolii intestinale Hirschsprung și strategiile de tratament în curs de dezvoltare.

Boala Hirschsprung este o afecțiune rară în care unele celule nervoase lipsesc din intestinul gros. Aceasta înseamnă că intestinul nu se contractă și nu poate mișca scaunul, ceea ce determină blocarea acestuia în intestin. Acest lucru poate provoca constipație și, uneori, poate duce la o infecție gravă a intestinului, numită enterocolită.

Aproximativ 1 din 5000 de copii se nasc cu boala Hirschsprung. Afecțiunea este, de obicei, tratată imediat după naștere cu o intervenție chirurgicală. Totuși pacienții suferă frecvent simptome debilitante, pe tot parcursul vieții, fiind adesea necesare proceduri chirurgicale multiple.

Prin urmare, opțiunile alternative de tratament sunt cruciale. O opțiune care a fost explorată de cercetători implică utilizarea terapiei cu celule stem pentru a genera precursori de celule nervoase, care apoi produc nervii lipsă în intestinul celor cu boala Hirschsprung după transplant. Acest lucru, la rândul său, ar trebui să îmbunătățească funcționalitatea intestinului.

Cercetarea, finanțată de Consiliul de Cercetare Medicală, este un efort de colaborare între cercetătorii de la UCL și Universitatea din Sheffield, care a început în 2017. Cercetătorii de la Universitatea din Sheffield s-au concentrat pe producția și analiza precursorilor nervoși din celulele stem. Acestea au fost apoi expediate echipei UCL, care a pregătit țesutul intestinal al pacientului, a efectuat transplantul și întreținerea țesutului și apoi a testat funcția segmentelor de țesut.

Studiul a implicat prelevarea de mostre de țesut donate de pacienții GOSH cu boala Hirschsprung, ca parte a tratamentului lor de rutină, care au fost apoi cultivate în laborator. Probele au fost apoi transplantate cu precursori de celule nervoase derivate din celule stem, care apoi s-au dezvoltat în celulele nervoase esențiale din țesutul intestinal.

Este important că probele de intestin transplantate au arătat o capacitate crescută de a se contracta în comparație cu țesutul de control, ceea ce sugerează o funcționalitate îmbunătățită a intestinului la cei cu această boală.

„Acest studiu este o adevărată descoperire în terapia celulară pentru boala Hirschsprung. Arată cu adevărat beneficiul aducerii laolaltă a expertizei diferitelor grupuri, de care sperăm că vor beneficia în viitor copiii și adulții care trăiesc cu boala Hirschsprung.” explică Conf. Dr. Filimon Nicoleta, biolog MedLife Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

Rezultatele acestui studiu demonstrează pentru prima dată potențialul terapiei cu celule stem de a îmbunătăți funcționalitatea intestinului la cei cu boala Hirschsprung, care, la rândul său, ar putea duce la îmbunătățirea simptomelor și la rezultate mai bune pentru persoanele suferinde.

Cercetătorii vor solicita acum finanțare suplimentară pentru studiile clinice pentru a dezvolta acest tratament.

Dragă mămică, nu rata această oportunitate incredibilă de a sărbători cele mai frumoase momente ale sarcinii!

Recoltarea celulelor stem la naștere este o formă de grijă pe care le-o porți pe viață copiiior tăi. Serviciile Stem Cells Bank vin cu garanția MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România. Astfel, ai siguranța că celulele stem ale copilului tău sunt recoltate și stocate la cele mai înalte standarde de calitate. MedLife Stem Cells Bank este singura bancă de celule stem din România care folosește cea mai avansată tehnologie disponibilă în lume (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automată, recuperarea celulară este maximă (99,78%) fara a fi nevoie de intervenții (și posibile erori) umane.

Doar în luna august poți participa în campania specială organizată de Stem Cells Bank, unde poți câștiga:

  • ședință foto maternity pentru a te sărbători în aceste momente unice.
  • reducere garantată la pachetele de recoltare și stocare celule stem achiziționate în luna august.
  • eBook gratuit cu sfaturi utile despre sarcină, naștere și îngrijirea bebelușului.

Păstrează cu tine cele mai prețioase momente ale sarcinii. Înscrie-te acum pe: https://stemcellsbank.ro/tombola-august