Cei mai puternici aliati in imunizarea organismului nostru Comments Off on Cei mai puternici aliati in imunizarea organismului nostru 461

Dupa o binemeritata vacanta, in care ne-am bucurat de preparate si bauturi delicioase, nu tocmai prietenoase cu sanatatea noastra, iata ca a venit momentul sa ne preocupam din nou de un stil de viata echilibrat. Sezonul rece este inca aici si de aceea, este foarte important sa ne mentinem sistemul imunitar puternic pentru a lupta impotriva virusurilor in aceasta iarna.

In 2021, Life Care vine in intampinarea ta cu un nou concept, la indemana si usor de utilizat: Pachet Imunitate 5Aliati, Life Care®, special destinat imunizarii organismului:

Acesta contine 5 TOP produse Life Care: Life Impulse® Vitamina C 1000mg, Zinc, Life Care®, 15mg, Life Impulse® Quercetin Plus Vitamin C, 500mg, Life Impulse® D3 Complex, 2000ui, Life Impulse® Sleep&Calm cu melatonina. Toate acestea contin nutrienti si vitamine in dozele zilnice recomandate astfel incat corpul tau sa fie in cea mai buna forma.

Care sunt aliatii tai iarna aceasta?

Vitamina C

Mentinerea unui nievel optim al vitaminei C din organism contribuie la buna functionare a sistemului imunitar. Odata ce virusurile racelii au patruns in membranele mucoase, vitamina C devine activa in diverse locatii. Aceasta favorizeaza formarea de celule albe din sange, adera la radicalii liberi, neutralizandu-i, si regenerand alti antioxidanti proprii organismului. Asftfel, se mentine sistemul imunitar activ si se reduce stresul oxidativ. La debutul unei raceli, adesea nivelul de vitamina C scade drastic, datorita consumului crescut. In acest context, este recomandata administrarea neintarziata a unor doze mari de vitamina C, pentru a veni in sprijinul sistemului de aparare al organismului.

Consumul de vitamina C este important chiar si in cazul unei persoane sanatoase, reducand semnificativ riscul de contactare a unei raceli. Societatea de Nutritie din Germania recomanda un aport zilnic de cel putin 7-10 mg de zinc si 95-110 mg de vitamina C pentru adultii sanatosi, in functie de sex, pentru acoperirea necesarului. Life Impulse® Vitamina C 1000mg este un supliment alimentar, cu o eliberare prelungita, ceea ce asigura absorbtia substantelor active de catre organism.

Quercetina

Quercetina este un bioflavonoid, pigment vegetal prezent in multe legume, fructe si flori. Acest antioxidant natural este foarte important pentru sanatatea organismului si contribuie la reducerea radicalilor liberi si a oxidarii grasimilor. Quercitina functioneaza ca un inhibitor al virusurilor, substanta prezentand o actiune destabilizatoare asupra unei proteine cheie pentru multiplicarea agentilor patogeni. Mai mult decat atat, Quercetina este recunoscuta pentru proprietatile remarcabile in controlul alergiilor.

Are efecte benefice asupra sistemului cardiovascular contribuind la mentinerea tensiunii arteriale in limite normale, reduce fragilitatea capilarelor si protejeaza vasele de sange, favorizand scaderea colesterolului.

Lupta pentru imunitatea organismului tau cu un supliment alimentar natural, Quercetin Plus Vitamin C Life Care®, contine ingrediente provenite din surse naturale si anume quercetina 500mg extrasa din coaja de ceapa rosie, iar impreuna cu vitamina C fac combinatia ideala pentru un sistem imunitar puternic.

Zinc

Zincul este un oligoelement mineral indispensabil organismului si este important in: cresterea si dezvoltarea lui, in functiile neurologice si de reproducere, dar mai ales in sustinerea sistemului imunitar. Zincul este eficient in lupta impotriva racelilor deoarece previne fixarea virusurilor racelii in celulele din mucoasa nazala – ii elimina pur si simplu, ocupandu-le locul de fixare. In mod suplimentar, aceasta inhiba dezvoltarea si stopeaza reproducerea acestor microbi. Mai mult, zincul ajuta la ameliorarea posibilelor reactii de inflamatie cauzate de o raceala.

Zinc, Life Care® este un supliment alimentar, ce contine 30 de tablete, ideal pentru buna functionare a sistemului imunitar si a metabolismului celular cu rolul de a respinge agentii patogeni, reducand astfel severitatea si durata virozelor sau a racelilor.

Vitamina D

Vitamina D3 este o vitamina solubila in grasimi, care ajuta organismul sa absoarba calciul si fosforul. Un aport corect de vitamina D, calciu si fosfor mentine oasele sanatoase. Vitamina D este produsa de piele in momentul expunerii la razele solare. Unul dintre principalele roluri ale acestei vitamine este acela de a ajuta organismul sa utilizeze calciul si fosforul. Lipsa vitaminei D3 din organism creste si riscul de imbolnavire din cauza ca slabeste sistemul imunitar, facand organismul vulnerabil in fata bacteriilor si virusurilor. Studiile efectuate in ultimii ani asociaza in mod deosebit lipsa de vitamina D3 cu afectiunile sistemului respirator, precum racelile, bronsita, pneumonia.

Life Impulse® D3 Complex imbunatateste starea de spirit si sustine functionarea sistemului imunitar. Contine vitaminele D3, K2 si Omega 3 vegetala, venind ca sprijin pentru sistemul cardiovascular.

Melatonina

Melatonina este un hormon produs in principal de glanda pineala. Imbunatateste calitatea somnului, combate insomnia si este un antioxidant natural ce protejeaza organismul impotriva stresului oxidativ.

Melatonina din compozitia sucului Life Impulse Sleep&Calm contribuie la atenuarea tulburarilor de somn si la reducerea timpului necesar pentru a adormi, daca acest supliment alimentar este administrat inainte de culcare. In plus, aceasta este benefica pentru reglarea programului de somn, in cazul persoanelor varstnice sau adultilor care lucreaza noaptea sau pentru calatoriile lungi cu schimbari de bioritm.

Pentru a functiona la parametri normali, organismul nostru are nevoie de caaeva resurse, pe care le putem obtine din hrana, dar si din suplimente alimentare. Alaturi de vitamina C, zinc-ul, melatonina si vitamina D sunt unele dintre cele mai importante substante nutritive fara de care organismul nostru nu ar putea ramane puternic.

Infiintata in 2005, Life Care®, prima si cea mai importanta companie romaneasca din domeniul vanzarilor directe, crede ca o viata mai buna si mai fericita inseamna prosperitate, sanatate si frumusete. Portofoliul companiei include peste 300 de produse BIO, naturale sau vegane create dupa retete originale Life Care® si produse in Germania, Italia, Franta sau SUA: cosmetice si produse de ingrijire personala, suplimente nutritive si cosmetice terapeutice, precum si produse destinate curateniei si ingrijirii casei. Acestea pot fi achizitionate atat de la partenerii Life Care®, cat si online, direct pe www.life-care.com. Astazi, Life Care®  inseamna peste 5 milioane de consumatori unici, mai mult de 20 milioane de produse vandute si peste 2 milioane de pachete livrate consumatorilor.

Previous ArticleNext Article

Esti gravida? Iata cum faci fata alergiilor de sezon Comments Off on Esti gravida? Iata cum faci fata alergiilor de sezon 195

Sarcina este o perioada pe cat de frumoasa in viata ta, pe atat de provocatoare. Toamna, cu vremea sa schimbatoare si alergenii din aer, poate ridica ingrijorari suplimentare pentru femeile insarcinate. Alergiile sezoniere si infectiile comune pot provoca disconfort si pot afecta bunastarea atat a viitoarei mame, cat si a bebelusului in curs de dezvoltare.

Astazi, dr. Silviu Istoc, sef de sectie obstetrica-ginecologie in cadrul Medicover Hospital, ne va oferi cateva sfaturi practice si masuri de precautie pentru a ajuta la gestionarea alergiilor sezoniere si a afectiunilor comune in timpul sarcinii, toamna.

  1. Evita expunerea la alergeni

Toamna aduce o serie de alergeni, cum ar fi ambrozia, sporii de mucegai si acarienii de praf. Intelegerea alergenilor specifici care declanseaza simptomele te poate ajuta sa iei masuri preventive adecvate. Ia in considerare sa vizitezi un alergolog pentru testare pentru a identifica alergenii specifici si pentru a discuta despre optiunile de tratament sigure in timpul sarcinii.

Dupa ce stii la ce alergeni ai reactii, limitarea expunerii la acestia este cea mai eficienta forma de preventie.

  1. Mentine igiena personala

„In primul rand, practicarea unei bune igiene personale este extrem de importanta in timpul sarcinii, mai ales in timpul sezonului de toamna. Spala-te des pe maini cu apa si sapun pentru a preveni raspandirea infectiilor comune. Evita contactul strans cu persoanele care au raceli sau simptome asemanatoare gripei”, ne sfatuieste dr. Silviu Istoc.

  1. Intareste-ti sistemul imunitar

Un sistem imunitar puternic poate ajuta la combaterea infectiilor si la minimizarea impactului acestora. Opteaza pentru o dieta bine echilibrata, bogata in fructe, legume, cereale integrale si proteine ​​slabe. Ramai hidratata band multa apa si dormi suficient. Intreaba-ti medicul ginecolog despre optiunile de suplimente de vitamine si minerale pe care le poti lua.

De asemenea, exercitiile fizice regulate, conform recomandarilor medicului care iti urmareste sarcina, pot ajuta la intarirea sistemului imunitar si la reducerea severitatii alergiilor. Alege exercitii cu impact redus, cum ar fi mersul pe jos, inotul sau yoga prenatala. Evita activitatile in aer liber in timpul orelor de varf de polen si praf si opteaza pentru exercitii in interior atunci cand nivelurile de alergeni sunt ridicate.

  1. Remedii naturiste

„Unele remedii naturale pot ajuta la ameliorarea simptomelor alergiei sau ale racelii ori gripei sezoniere. Insa este esential sa consultam medicul inainte de a incerca orice tratament nou in timpul sarcinii. Spalarea nazala cu solutie salina poate ameliora congestia nazala, iar inhalarea aburului poate ajuta la usurarea dificultatilor de respiratie. Cu toate acestea, remediile pe baza de plante si uleiurile esentiale trebuie utilizate cu prudenta si sub indrumarea medicului tau.”, completeaza dr. Silviu Istoc.

  1. Solicita sfatul medicului

Daca simptomele alergice sau infectiile obisnuite de sezon se agraveaza sau devin imposibil de gestionat, este important sa soliciti prompt sfatul medicului. Medicul care iti urmareste sarcina poate recomanda medicamente sau tratamente sigure care sunt potrivite pentru sarcina. Evita sa iei medicamente fara prescriptie medicala si fara a consulta mai intai un profesionist din domeniul sanatatii.

Silviu Istoc este medic primar obstetrica-ginecologie, specializat in chirurgie ginecologica minim invaziva si Medicina materno-fetala. Competente: histerescopie, chirurgie ginecologica, ultrasonografie obstetricala si ginecologica, laparoscopie, chirurgie ginecologica minim invaziva si medicina materno-fetala.

Cercetatorii descopera un nou tratament cu celule stem in prevenirea bolii Alzeihmer Comments Off on Cercetatorii descopera un nou tratament cu celule stem in prevenirea bolii Alzeihmer 216

Boala Alzheimer, o tulburare neurodegenerativa progresiva, continua sa provoace comunitatea medicala si sa afecteze vietile a milioane de oameni din intreaga lume.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, exista aproximativ 55 de milioane de oameni din intreaga lume care traiesc cu boala Alzheimer si alte demente, iar numarul este de asteptat sa creasca in urmatorii cativa ani. Astfel, nu este de mirare ca exista in mod constant studii noi care examineaza posibilele tratamente pentru acest tip special de dementa.

Desi in prezent nu exista un tratament pentru boala Alzheimer, cercetatorii exploreaza in mod activ diferite cai terapeutice pentru a-i atenua impactul. Un domeniu interesant de investigatie implica utilizarea celulelor stem, care detin un potential remarcabil pentru regenerarea si repararea tesuturilor. In ultimii ani, studiile care exploreaza aplicarea celulelor stem pentru tratarea bolii Alzheimer au aratat rezultate promitatoare. Acest articol analizeaza stadiul actual al cercetarii privind utilizarea celulelor stem ca potential tratament pentru boala Alzheimer.

In cel mai recent studiu publicat in data de 8 August 2023 in Cell Reports, cercetatorii demonstreaza ca transplantul de celule stem si celule stem hematopoietice a fost eficient in ameliorarea mai multor semne si simptome ale bolii Alzheimer la soarecii cu aceasta boala. Soarecii care au primit celule stem hematopoietice sanatoase au prezentat memorie si cognitie pastrate, neuroinflamatie redusa si acumulare semnificativ mai mica de β-amiloid (o acumulare de proteine care reprezinta un semn distinctiv al maladiei Alzheimer) in comparatie cu alti soareci cu Alzheimer.

Celulele stem sunt celule nediferentiate care au capacitatea remarcabila de a se dezvolta in diferite tipuri de celule specializate in organism. Ele se pot auto-reinnoi si se pot diferentia in linii celulare specifice, facandu-le o resursa de nepretuit pentru medicina regenerativa.

Terapia cu celule stem pentru boala Alzheimer

„Terapia cu celule stem este foarte promitatoare pentru boala Alzheimer datorita potentialului sau de a inlocui celulele deteriorate, de a promova neuroprotectia si de a modula raspunsul inflamator asociat bolii. Mai multe studii preclinice si clinice au explorat eficacitatea transplantului de celule stem la modele animale si la pacienti umani”, spune Conf. Dr. Filimon Nicoleta, biolog MedLife Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

  1. Neurogeneza si inlocuirea celulelor

Celulele stem au capacitatea de a se diferentia in neuroni si alte celule de sustinere ale creierului. Studiile pe animale au demonstrat ca celulele stem transplantate se pot integra in circuitele neuronale existente, inlocuind celulele deteriorate si promovand neurogeneza. Aceasta regenerare a celulelor creierului este promitatoare pentru restabilirea functiei cognitive la pacientii cu Alzheimer.

  1. Suport trofic si neuroprotectie

„Celulele stem pot secreta diversi factori de crestere si citokine care promoveaza supravietuirea celulelor si protejeaza neuronii de deteriorarea ulterioara. Acesti factori pot imbunatati mecanismele naturale de reparare ale creierului, pot reduce inflamatia si pot oferi un mediu de sustinere pentru celulele existente. Oferind suport trofic, celulele stem pot incetini progresia bolii Alzheimer.” explica Conf. Dr. Filimon Nicoleta, biolog MedLife Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

  1. Modularea inflamatiei

Inflamatia joaca un rol semnificativ in progresia bolii Alzheimer. Celulele stem detin proprietati imunomodulatoare, ceea ce inseamna ca pot regla raspunsul imunitar si pot reduce efectele nocive ale inflamatiei. Prin modularea mediului inflamator din creier, celulele stem au potentialul de a atenua neuroinflamatia asociata cu boala Alzheimer.

Datorita proprietatilor lor unice, celulele stem sanatoase fie din corpul unei persoane, fie dintr-un donator pot fi transplantate pentru a ajuta la tratarea anumitor boli. In prezent, transplanturile de celule stem sunt utilizate in mai mult de 80 de afectiuni legate de tumori, defecte Ia nastere, imunodeficiente si tulburari hematologice.

Recoltarea celulelor stem la nastere este o forma de grija pe care le-o porti pe viata copiilor tai. Serviciile Stem Cells Bank vin cu garantia MedLife, cea mai mare retea de servicii medicale private din Romania. Astfel, ai siguranta ca celulele stem ale copilului tau sunt recoltate si stocate la cele mai inalte standarde de calitate. MedLife Stem Cells Bank este singura banca de celule stem din Romania care foloseste cea mai avansata tehnologie disponibila in lume (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automata, recuperarea celulara este maxima (99,78%) fara a fi nevoie de interventii (si posibile erori) umane.

Doar in luna septembrie fiecare client MedLife Stem Cells Bank care semneaza un nou contract de recoltare si stocare celule stem poate castiga prin tragere la sorti un telefon iPhone 14, dar si o pompa de san + garantat un eBook cu sfaturi pentru ingrijirea bebelusului. Inscrierile se fac pe tot parcursul lunii septembrie in acest link: https://stemcellsbank.ro/concurs-septembrie

 

Surse:

https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/dementia

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9179268/