5 sfaturi esențiale de îngrijire a pielii iarna Comments Off on 5 sfaturi esențiale de îngrijire a pielii iarna 662

Se spune că pentru a aprecia frumusețea unui fulg de nea este necesar să înfrunți frigul. Iarna are propriul farmec, însă pe cât de frumos este acest anotimp, pe atât de mult poate deteriora frumusețea și sănătatea pielii.  Aerul rece îndepărtează bariera naturală a pielii, lăsând-o uscată și înroșită. Poate provoca chiar o uscare severă, eczeme și psoriazis. Cu toate acestea, poți împiedica astfel de probleme ținând cont de câteva sfaturi ușoare și practice.

În acest sens, LifeCare ți-a pregătit o listă cu 5 sfaturi esențiale de îngrijire a pielii iarna alături de o gamă de produse BIO Kräuter® recomandate în sezonul rece.

  1. Evită dușurile fierbinți

Este foarte tentant să apelezi la apa fierbinte când temperatura de afară scade. Însă, dacă îți iubești pielea, evită acest lucru. În schimb, folosește apă călduță pentru a face duș. Dușurile fierbinți îți usucă rapid pielea și dacă nu o hidratezi imediat, aceasta poate dezvolta crăpături și eczeme de iarnă. După ce ai ieșit din baie, aplică Crema de corp emoliantă, cu ulei de argan BIO Kräuter®. Are o acțiune calmantă, fiind ideală pentru pielea uscată, descuamată, crăpată. Extractele speciale precum uleiul de argan și uleiul de măsline provenite din medii controlate biologic, ajută la regenerarea pielii și accelerează procesul de cicatrizare și calmare a iritațiilor.

  1. Înlocuiește loțiunile de corp cu produse mai dense

Loțiunile sunt produse hidratante obișnuite și vin în diferite forme cu pompiță. Problema cu aceste loțiuni este faptul că nu au textură groasă și, prin urmare, nu sunt la fel de hidratante. Când pielea este uscată pe timp de iarnă, este important să folosești creme cât mai dense și unguente. De asemenea, evită produsele cu arome, deoarece acestea pot irita și usca pielea. Crema de corp calmantă, cu unt de Shea și plante BIO Kräuter® este destinată pielii sensibile, iar prin folosirea zilnică, devine moale și catifelată. Ingredientele speciale, ca uleiul de argan și uleiul de migdale provenite din medii controlate biologic precum și untul de Shea sunt cunoscute pentru calitățile speciale de hidratare, protecție și calmarea a iritațiilor. Ajută pielea să își recapete suplețea naturală conferind un aspect catifelat și sănătos.

  1. Exfoliază pielea mai puțin

Exfolierea pielii ajută la îndepărtarea celulelor moarte. Însă, în timpul iernii trebuie să fii mai atentă, deoarece bariera naturală a pielii este deja compromisă din cauza vremii uscate și reci. Este recomandată exfolierea o dată pe săptămână – acest lucru ajută la stimularea regenerării și la o mai bună absorbție a produselor de îngrijire. Imediat, aplică o cremă hidratantă, specială pentru pielea sensibilă. Crema de corp cicatrizantă, cu galbenele BIO Kräuter® este ideală pentru îngrijirea pielii sensibile, uscate și obosite, completând printr-un complex natural tratamentul de îngrijire intensă și hidratare profundă, regenerativă a pielii. Crema cu galbenele pentru corp este o cremă emolientă, calmantă și dezinfectantă, care are numeroase efecte benefice rapide.

  1. Nu uita de mâini și picioare

De foarte multe ori, se întamplă să neglijăm anumite părți ale corpului, precum mâinile și picioarele. Însă, și acestea au nevoie de o îngrijire specială în anotimpul rece. Aplică zilnic o cremă regenerantă pentru a menține hidratarea optimă. Crema de corp regenerantă, cu arnică montană BIO are un conținut mare de substanțe dezinfectante, având rezultate remarcabile și acțiune antiinflamatoare, analgezică, antiseptică și cicatrizantă. Are proprietăți calmante, împiedică descuamarea pielii, având un puternic efect regenerativ.

  1. Bea mai multă apă

Când este frig afară, de multe ori uităm să bem suficientă apă pe parcursul zilei. Aerul pe care îl respiri este mai uscat, iar plămânii trebuie să muncească mai mult ca să mențină umiditatea de care au nevoie și să încălzească aerul inspirat. De fapt, corpul uman are nevoie de lichide pentru a se adapta mai bine la temperaturile reci. Astfel, bea suficientă apă în timpul zilei!

În timpul iernii, uleiul natural, glandele sudoripare din corpul tău și vasele de sânge se contractă puțin. Acest lucru face dificil pentru pielea ta să se mențină sănătoasă și strălucitoare în mod natural, și de aceea are nevoie de ajutor. Sfaturile prezentate mai sus nu sunt greu de urmat și le poți include cu ușurință în rutina ta zilnică.

Despre companie:

Life Care® este în prezent cea mai mare companie de Vânzări Directe din România, orientată pe vânzarea de produse Bio, naturale şi vegane. În plus, numeroase publicaţii precum Forbes, Capital, Money Channel, Wall-Street şi altele au detaliat activitatea  Life Care®, recunoscând astfel eficiența sistemului.

Înfiinţată în 2005,  Life Care®, prima şi cea mai importantă companie românească din domeniul vânzărilor directe, crede că o viaţă mai bună şi mai fericită înseamnă prosperitate, sănătate şi frumuseţe. Portofoliul companiei include peste 300 de produse BIO, naturale sau vegane create după reţete originale  Life Care® şi produse în Germania, Italia, Franţa sau SUA: cosmetice şi produse de îngrijire personală, suplimente nutritive şi cosmetice terapeutice, precum şi produse destinate curăţeniei şi îngrijirii casei. Acestea pot fi achiziţionate atât de la partenerii  Life Care® e, cât şi online, direct pe www.life-care.com. Astăzi,  Life Care®  înseamnă peste 5 milioane de consumatori unici, mai mult de 20 milioane de produse vândute şi peste 2 milioane de pachete livrate consumatorilor.

Previous ArticleNext Article

3 sfaturi pentru ameliorarea vergeturilor Comments Off on 3 sfaturi pentru ameliorarea vergeturilor 459

 

Sunt deranjante, nedorite si, sa fim sinceri, deloc estetice. Vergeturile atat de raspandite sunt un simptom al vietii noastre moderne, care apar in urma a mai multor factori: luare in greutate intr-o perioada scurta, sarcina si nu in ultimul rand alimentatia moderna, nesanatoasa, plina de ingrediente sintetice. Tratamentele cosmetice pot estompa vergeturile sau pot ajuta la prevenirea acestora, insa nu le vor indeparta definitiv. Chiar daca vergeturile nu sunt dureroase, efectele vizibile, negative asupra aspectului pielii noastre ne motiveaza sa luam masuri in aceasta privinta.

Pielea fiind cel mai mare organ al corpului  trebuie tratat atat din interior cat si din exterior.

Primul pas in ameliorarea vergeturilor si nu numai, este hidratarea suficienta si corecta adecvata masei corporale si stilului de viata.

Al doilea pas este adoptarea unei alimentatii bazate preponderent pe surse vegetale, alimente de baza integrale, nutritive, bogate in vitamine, minerale, enzime si fibre.

Nu in ultimul rand, exercitiile fizice regulate, cu atingerea punctului de transpiratie, ajuta atat la prevenirea, cat si la ameliorarea vergeturilor incluzand regenerarea, intinerirea si intretinerea pielii.

In concluzie, adaugand cativa mici pasi in rutina noastra zilnica, putem ameliora aceasta problema estetica si nu numai.

  1. Tratament cu uleiuri si unturi vegetale

„Uleiurile vegetale se dovedesc utile in restabilirea elasticitatii pielii si implicit in ameliorarea vergetutilor. Acestea hranesc in profunzime pielea si au proprietati regeneratoare. Maseaza zilnic zona afectata de vergeturi cu un astfel de ulei. Uleiul de Germeni de Grau este foarte bogat in substante nutritive si protectoare, cu un profil interesant de acizi grasi esentiali, contine o cantitate mare de vitamina E, carotenoide, fitosteroli si polifenoli care au actiune antiradicalara, antioxidanta si regeneratoare de exceptie. Aduce beneficii pielii in general, dar se remarca in special in aplicatii unde este nevoie de sporirea elasticitatii si tonusului, fiind ideal in tratamentul vergeturilor”, afirma Alice Gallovics, formulator cosmetic ELEMENTAL.

In mod similar, Uleiul de Macadamia, Uleiul Rosa Mosqueta, Uleiul de avocado, sau Uleiul de Tamanu sunt recunoscute pentru ameliorarea vergeturilor, a cicatricilor regenerarea si restructurarea pielii degradate.

  1. Hidratarea pielii cu un unt de corp bio

Calitatea produselor ar trebui sa reprezinte primul factor in decizia de achizitionare a acestora. Este foarte important sa aplicam pe corpul nostru ingrediente naturale, eficiente. Unturile de corp ajuta la cresterea nivelului de elasticitate a pielii, reducand semnificativ sansele de aparitie a vergeturilor si chiar ajuta la ameliorarea acestora. Untul de cacao contine acizi grasi saturati si nesaturati care se absorb usor, hidrateaza si stimuleaza productia de celule noi, sanatoase. Intareste bariera protectoare proprie pielii, prevenind deshidratarea. Maseaza zona afectata imediat dupa dus, pana la absorbtia totala a untului aplicat.

Renumitul Unt de shea are efect hranitor si emolient asupra pielii uscate, deteriorate, deshidratate, in acelasi timp are efecte benefice asupra pielii in privinta vergeturilor, in special preventiv.

 

La fel ca orice tratament cu un produs natural, aceste uleiuri si unturi isi exercita efectul in timp. Secretul lor consta intr-un tratament de durata, in folosirea lor in mod regulat si evident cu aplicarea primilor trei pasi amintiti mai sus.

  1. Eficacitatea sinergistica a cremelor si unturilor de corp din ingrediente naturale

Doar cu cateva ingrediente naturale, uleiuri, unturi si vitamine, eventual uleiuri esentiale, putin timp, atentie si indemanare, ne putem prepara creme, balsamuri sau unturi de corp personalizate pentru prevenirea si tratarea vergeturilor. Balsamul antivergeturi cu shea si germeni de grau nutritiv, emolient, regenerator si hidratant, sporeste elasticitatea si supletea pielii. Se poate folosi pe zonele corpului predispuse la formarea vergeturilor sau pe pielea afectata de vergeturi. Este un balsam potrivit si pentru ingrijirea pielii uscate, rugoase.

Crema antivergeturi cu ulei de rosa mosqueta, ulei de macadamia si ulei de germeni de grau ajuta la regenerarea pielii, intarirea barierei de protectie si sporirea elasticitatii cutanate. Se poate folosi atat preventiv, cat si curativ.

In retetarul de pe site-ul ELEMENTAL puteti gasi mai multe retete autentice, testate si eficiente din care va puteti inspira.

 

Cum sa-ti prepari sapunul favorit Comments Off on Cum sa-ti prepari sapunul favorit 430

Dupa o perioada de cateva decenii in care sapunul solid a fost detronat de geluri de dus si diverse solutii lichide pentru igiena, iata ca azi revine in trend.

Printre motivele pentru care merita redescoperit sapunul solid se numara faptul ca este mult mai ecologic, deoarece nu contine apa si nu trebuie ambalat in flacoane de plastic. Un alt motiv important al renasterii sapunului este faptul ca, mai ales varianta Melt & Pour, in traducere „topeste si toarna”, se prepara foarte usor acasa, oferindu-ne libertatea de a crea propriul sapun personalizat, in forma, aspectul, parfumul si culoarea dorite.

Aceasta activitate creativa, utila si recreativa devine tot mai raspandita si nu doar in randul femeilor.

Procedura de preparare a sapunului de tip Melt & Pour este una foarte simpla. Ingredientul principal este Baza de sapun melt & pour White sau Baza de sapun melt & pour Clear.  Aceste baze disponibile pe ELEMENTAL.eu sunt fabricate din ingrediente naturale, sunt ferme, lucioase, spumeaza bine, nu formeaza roua la suprafata.

 

Care sunt ingredientele si ustensilele necesare prepararii sapunului nostru favorit?

  • Baza de sapun
  • Vas pentru baie de apa, ibric, lingurite
  • Manusi, linguri de masurare
  • Uleiuri esentiale, extracte aromatice, parfumante – dupa preferinte
  • Coloranti sau pigmenti – dupa preferinte
  • Forma de turnare a sapunului

si, evident, putin timp liber plus un strop de indemanare.

 

Cum preparam sapunul?

Taiem baza de sapun in cubulete mici si-l topim intr-un ibric, pe baie de apa. Trebuie sa avem putina rabdare pana ce se topeste complet. Adaugam colorant sau pigmenti, uleiuri esentiale sau parfumante naturale si alte ingrediente. Amestecam si turnam rapid in matrita, optional pulverizam suprafata cu alcool pentru a indeparta bulele.

Dupa cateva ore, timp in care s-a intarit complet, sapunul se scoate din matrita si se poate folosi, sau se va impacheta etans intr-o folie.

Iata cateva idei de personalizare

Pentru un efect linistitor folosim ulei esential de lavanda, pentru revigorare putem opta pentru ulei esential de menta sau eucalipt, pentru o aroma fructata si delicioasa, alegem extractul de caise sau capsuni, pentru un parfum floral, merita incercate parfumantul natural Roses sau uleiul esential de geraniu. Mai mult decat atat, daca va plac aromele vanilate sau gurmande, puteti opta pentru pafurmantul de biscuit, candy sau de vanilie.

Pentru un aspect deosebit se pot folosi flori uscate, argila si diverse granule, iar pentru turnarea sapunurilor aveti la dispozitie o serie de matrite in forme de flori, frunze sau inima.

ELEMENTAL vine in ajutorul viitorilor pasionati de sapunuri cu numeroase Retete si cu materiale video utile, de pilda: Sapunuri M&P, Coloranti pentru sapunuri.

„Bucuria realizarii unui produs propriu nu poate fi descrisa in cuvinte. Mai mult decat atat, bucuria crearii unui sapun folosind doar ingrediente naturale, avand grija fata de mediul inconjurator este cu atat mai mare. Poluarea este una dintre problemele majore cu care omenirea se confrunta in prezent, iar impactul ei il resimtim cu totii. Grija fata de mediul inconjurator este o latura importanta a activitatii elemental.eu, suntem atenti zi de zi in activitatea noastra pentru a fi cat mai eco-friendly. Alcatuim oferta noastra de produse si servicii pe baza credintei noastre fundamentale ca oamenii si natura se afla intr-o relatie simbiotica, cu beneficii reciproce, care nu trebuie alterata prin interventii controversate”, Alice Gallovics, formulator cosmetic ELEMENTAL.

Produsele din portofoliul elemental.eu se pot folosi pentru manufactura, hobby, proiecte DIY, cosmetice, sapunuri preparate in casa dar si pentru fabricare artizanala sau productie in scopuri comerciale. Va punem la dispozitie produse certificate organic, vegane, cruelty free, o gama variata de uleiuri si unturi vegetale, uleiuri esentiale, active cosmetice, ustensile, recipiente.