SPRING CALL – tot ce trebuie sa stii despre detox-ul de primavara Comments Off on SPRING CALL – tot ce trebuie sa stii despre detox-ul de primavara 461

Primavara transforma totul in jurul nostru, de la vegetatie si vreme pana la stilul nostru de viata. Cu toate acestea, un singur lucru ramane acelasi: poluarea in care ne desfasuram activitatea zi de zi. Corpurile noastre contin toxine acumulate de-a lungul timpului. Acestea includ pesticide din alimente neorganice, substante chimice din produsele de ingrijire si metale grele care se gasesc in apa de la robinet si chiar in alimentele pe care le consumam. Aceste elemente daunatoare conduc la o varietate de afectiuni care ne incetinesc metabolismul, interferand cu sistemul imunitar si induc o imbatranire accelerata a organismului. Nu este usor sa eviti aceste toxine. Ele exista in orice, de la aerul pe care il respiri la produsele pe care le folosesti.

Specialistii de la Fit4You Delivery iti explica de ce este important sa apelezi la un program detox la inceput de primavara si mai mult decat atat, au pentru tine un martisor care sa te ajute in atingerea obiectivelor tale! Foloseste codul MARTISOR10 in luna martie si iti oferim 10% discount la oricare meniu preferat, cu atat mai mult cu cat gasesti 3 tipuri de meniuri detox.

Primavara este momentul perfect pentru detox

Totul pare posibil primavara. Este sezonul sperantei, al vietii proaspete si al inceputurilor. Este, de asemenea, momentul perfect pentru a ne curata de toxine si a incepe un plan de detoxifiere!

„In lunile de iarna, este posibil ca unii dintre noi sa fi consumat excesiv alimente grele si bauturi foarte calorice. Poate am lasat de-o parte programul de exercitii fizice, am neglijat alimentatia sanatoasa sau pur si simplu nu am vrut sa ne infranam nicio pofta. Oricare ar fi motivul, pana la inceputul primaverii, putini dintre noi ne simtim in cea mai buna forma. Adoptarea unui regim detox poate schimba toate acestea, favorizand o stare de bine permanenta pentru o lunga perioada de timp” afirma nutritionistul Fit4You Delivery, Mario Popescu.

La nivel energetic si ezoteric, primavara este momentul ideal pentru curatare. In sistemul chinezesc, primavara este legata de elementul Lemnului, care ne incurajeaza sa incercam lucruri noi, sa gasim noi cai, sa ne angajam in actiune. Si chiar daca nu ai incercat niciodata o alimentatie de tip detox, acesta ar putea fi momentul si modul perfect de a incepe.

De ce sa apelezi la un regim detox?

Pentru a-i oferi organismului un aliat: o curatare din interior ajuta corpul sa neutralizeze si sa elimine toxinele din organele majore precum colonul, ficatul, rinichii, plamanii si pielea. Cand sistemul nostru de auto-curatare este supraincarcat de stilul de viata nesanatos si de expunerea la toxinele din mediu, atunci devine dificil pentru corp sa faca toate acestea de unul singur.

Pentru a prelua controlul sanatatii tale: cu totii detinem un control limitat asupra mediului la care suntem expusi, dar avem un control total asupra alimentelor pe care le consumam si asupra produselor pe care le folosim pe corpul nostru si in casele noastre. Deci, fa alegeri noi, proaspete si sanatoase, incepand cu ceea ce mananci.

Pentru a-i da o pauza corpului: exista multi factori care contribuie la toxicitatea organismului, cum ar fi alimentele procesate si ambalate, poluarea mediului si substantele chimice din casa (sampon, machiaj, produse de curatat pentru bucatarie si baie si detergenti). Ofera-i corpului tau o mica pauza de aceste toxine si, prin urmare, te vei simti mult mai bine.

Lista beneficiilor potentiale este uriasa. In functie de nivelul anterior de toxicitate, ai putea fi surprins sa descoperi ca o serie intreaga de probleme de sanatate dispar pur si simplu:

  • Balonarea, greata, indigestia ar putea disparea pe masura ce ficatul revine la nivelul optim de functionare.
  • Constipatia si crampele ar putea fi un lucru de domeniul trecutului pe masura ce intestinele tale revin la echilibrul normal.
  • Raceala si gripa comuna, oboseala, celulita, petele si ochii „pufosi” ar putea fi alungate pe masura ce sistemul limfatic se imbunatateste.
  • Sinusurile infundate pot disparea atunci cand plamanii functioneaza corect.

Asadar, acum este momentul oportun sa-ti stimulezi organismul printr-un regim alimentar detox. Daca esti genul de persoana care nu are timp sa-si pregateasca mesele asa cum ar trebui pentru un detox, Fit4You Delivery este aliatul tau! Ai la dispozitie trei variante de meniuri detox: Meniul Detox-Alcalin, Vegan Alcalin si Master-Detox in functie de intensitatea dorita a detoxificarii. Iti vor fi livrate zilnic toate preparatele pentru intreaga zi.

Meniul Alcalin-Detox te ajuta sa elimini toxinele si sa eviti excesul de aciditate. Nu este un simplu regim alimentar, ci mai degraba un stil de viata sanatos, de aceea poate fi adoptat pe termen lung datorita beneficiilor pe care le ofera intregului organism: accelerarea metabolismului, imbunatatirea calitatii somnului, recapatarea energiei.

Meniul Vegan-Alcalin este potrivit pentru vegani si vegetarieni sau pentru cei in devenire. Nu contine produse de origine animala. Alimentele folosite in retete sunt alcaline, precum in meniul de mai sus, cu un nivel al pH-ului mai mare de 7, fiind foarte benefice pentru sanatatea si buna functionare a organismului. Consumat constant, acest meniu de va ajuta sa slabesti mai rapid, scade nivelul zaharului din sange si imbunatateste sanatatea rinichilor.

Meniul Master-Detox te poate ajuta sa obtii o detoxifiere intensa a organismului si sa iti recapeti energia, chiar daca activitatea cotidiana nu iti permite sa mergi intr-un centru specializat pentru detox. Nu contine gluten, lactoza, zahar sau ingrediente de origine animala, nici macar miere, de aceea este potrivit vegetarienilor sau in perioadele de post. Preparatele sunt exclusiv lichide, constand majoritar in supe, juice-uri si fresh-uri. Spre deosebire de meniul Alcalin-Detox, Master-Detox este recomandata o cura de 5 zile consecutive, de 1-2 ori pe an SAU cate 1-2 zile in fiecare saptamana.

Filosofia Fit4You are la baza o idee simpla, dar esentiala: bucura-te de gustul mancarii si atinge-ti scopul propus!

 

Previous ArticleNext Article

5 Semne comune care anunta iminenta nasterii Comments Off on 5 Semne comune care anunta iminenta nasterii 78

In timp ce medicul ginecolog joaca un rol crucial in monitorizarea si ghidarea procesului de nastere, exista semne ginecologice specifice care pot oferi informatii valoroase asupra travaliului care se apropie.

In acest articol, vom explora cinci semne ginecologice care prevad adesea iminenta nasterii. Afla totul despre cele mai comune semne ale iminentei sarcinii de la dr. Ana Chioveanu, specialist in cadrul spitalului Medicover.

1. Modificari cervicale
Colul uterin joaca un rol vital in procesul de nastere si, pe masura ce travaliul se apropie, sufera modificari semnificative. ,,Colul uterin incepe sa se inmoaie, sa se subtieze (sterge) si sa se deschida (se dilata). Medicii ginecologi efectueaza adesea examinari cervicale pentru a monitoriza aceste modificari. Pe masura ce travaliul se apropie, colul uterin poate deveni progresiv mai subtire si se poate dilata intr-o anumita masura, ceea ce indica faptul ca organismul se pregateste pentru nastere”, explica dr. Ana Chioveanu.

2. Ruperea membranelor
Un alt semn ginecologic ca travaliul poate fi iminent este ruptura membranelor, denumita in mod obisnuit „ruperea apei”. Acest lucru se intampla atunci cand sacul amniotic din jurul bebelusului se rupe, determinand scurgerea sau curgerea lichidului amniotic prin vagin. Ruptura membranelor se poate produce spontan sau poate fi efectuata de un cadru medical daca travaliul trebuie indus sau intensificat. Odata ce membranele se rup, este in general un indiciu clar ca travaliul va incepe intr-o perioada relativ scurta.

3. Scurgeri de sange
Prezenta scurgerilor de sange este un semn ca travaliul este probabil sa apara in curand. Sgurgerile normale de sange se refera la eliberarea unei cantitati mici de mucus cu firicele de sange din colul uterin, pe masura ce acesta incepe sa se stearga si sa se dilate. Aceasta scurgere roz sau maronie este rezultatul ruperii vaselor de sange mici din colul uterin in timp ce se pregateste pentru travaliu. Aparitia unui acestui mucus cu pete de sange este adesea un semn incurajator ca travaliul este iminent sau a inceput deja.

4. Contractii puternice si regulate
Contractiile sunt o parte fundamentala a procesului de nastere si, pe masura ce travaliul se apropie, acestea devin de obicei mai puternice, mai regulate si mai frecvente. ,,Din punct de vedere ginecologic, debutul travaliului adevarat este caracterizat de contractii care urmeaza un model consistent, crescand in intensitate si survin la intervale regulate. Aceste contractii ajuta la stergerea si dilatarea colului uterin, ducand in cele din urma la nasterea copilului. Monitorizarea frecventei, duratei si intensitatii contractiilor este cruciala in determinarea iminentei nasterii”, continua dr. Ana Chioveanu.

5. Miscarea fetala descendenta
Pe masura ce travaliul se apropie, pozitia copilului in pantecele mamei se schimba adesea. Senzatia ca capul sau corpul bebelusului coboara in pelvis poate fi un indiciu ca travaliul este iminent. De asemenea, bebelusul nu mai are suficient loc pentru miscari frecvente. Aceasta modificare a miscarii fetale este uneori insotita de o presiune crescuta asupra pelvisului si de o senzatie de usurinta in a respira pentru mama. Cu toate acestea, este esential sa retii ca fiecare sarcina este unica si nu toate femeile pot experimenta acest semn ginecologic specific.

Daca esti insarcinata sau planifici un copil in viitorul apropiat, te astept la o consultatie in clinica in care activez: Spitalul Medicover.

5 cele mai temute complicatii ce pot aparea in sarcina Comments Off on 5 cele mai temute complicatii ce pot aparea in sarcina 145

Sarcina este o calatorie frumoasa si transformatoare pentru multe femei, dar poate aduce si diverse complicatii care necesita o atentie atenta si interventie medicala. Desi majoritatea sarcinilor progreseaza fara probleme, este important sa fii informata de potentialele complicatii care pot aparea.

In acest articol, vom discuta despre cinci dintre cele mai temute complicatii ale sarcinii despre care ar trebui sa stie fiecare viitoare mama. Afla totul despre acestea direct de la dr. Ana Chioveanu, medic specialist obstetrica – ginecologie in cadrul spitalului Medicover.

  1. Diabet gestational

Diabetul gestational este o afectiune caracterizata prin niveluri ridicate de zahar din sange care se dezvolta in timpul sarcinii. Apare atunci cand organismul nu poate produce suficienta insulina pentru a satisface cerintele crescute ale sarcinii. Diabetul gestational poate prezenta riscuri atat pentru mama, cat si pentru copil.

„Lasat necontrolat, diabetul gestational poate duce la complicatii precum preeclampsie, nastere prematura si copilul sa dezvolte scaderea zaharului din sange sau obezitate mai tarziu in viata. Gestionarea adecvata, inclusiv modificarile dietetice, exercitiile fizice si, uneori, medicamentele, pot ajuta la controlul diabetului gestational.”, explica dr. Ana Chioveanu.

  1. Travaliul prematur

Travaliul prematur se refera la debutul travaliului inainte de a 37-a saptamana de sarcina. Nasterea prematura poate creste riscul aparitiei diferitelor probleme de sanatate pentru copil, inclusiv sindromul de detresa respiratorie, intarzieri in dezvoltare si dizabilitati pe termen lung. Medicii pot incerca sa intarzie travaliul prematur cu medicamente care ajuta la maturizarea plamanilor copilului sau prin repaus la pat si monitorizare atenta. Cu toate acestea, in ciuda acestor eforturi, travaliul prematur nu poate fi intotdeauna prevenit.

  1. Placenta Previa

Placenta previa este o afectiune in care placenta acopera partial sau complet colul uterin, blocand iesirea copilului prin canalul de nastere. Aceasta afectiune poate provoca sangerari severe in timpul sarcinii, care poate pune viata in pericol atat pentru mama, cat si pentru copil. Placenta previa necesita adesea o monitorizare stricta de catre medical ginecolog si, in cele mai multe cazuri, necesita nasterea prin cezariana pentru a proteja bunastarea atat a mamei, cat si a copilului.

  1. Preeclampsie:

Preeclampsia este o afectiune caracterizata prin hipertensiune arteriala si afectarea unor organe precum ficatul si rinichii. Apare de obicei dupa a 20-a saptamana de sarcina si poate avea implicatii grave atat pentru mama, cat si pentru copil. Preeclampsia poate restrictiona fluxul de sange catre placenta, ceea ce duce la o cantitate insuficienta de oxigen si substante nutritive care ajung la copil. In cazurile severe, poate evolua spre eclampsie, provocand convulsii. Monitorizarea atenta a tensiunii arteriale si a nasterii timpurii poate fi necesara pentru a gestiona preeclampsia.

,,Simptomele preeclampsiei pot include dureri de cap severe, modificari ale vederii si dureri sub coaste. Cu toate acestea, multe femei nu simt simptome imediat. Prima alerta este de obicei atunci cand o femeie vine pentru o vizita prenatala de rutina si are tensiune arteriala crescuta. In aceste cazuri, se testeaza lucruri precum functia renala si hepatica pentru a determina daca este vorba de preeclampsie sau doar de hipertensiune arteriala.”, afirma dr. Ana Chioveanu.

  1. Desprinderea placentara

Abruptia placentara este o afectiune in care placenta se separa de uter inainte de nastere. Aceasta complicatie poate duce la sangerari abundente si poate priva copilul de oxigen si nutrienti. Abruptia placentara poate fi asociata cu factori precum hipertensiunea arteriala, traume, fumatul sau consumul de droguri. In functie de severitate, medicii pot recomanda o monitorizare atenta, repaus la pat sau o cezariana de urgenta pentru a asigura siguranta copilului.

Desi complicatiile sarcinii pot fi ingrijoratoare, este important sa ne amintim ca profesionistii din domeniul sanatatii sunt bine echipati pentru a face fata acestor situatii si pentru a oferi ingrijirile necesare. Controalele prenatale regulate, un stil de viata sanatos si comunicarea deschisa cu medical ginecolog pot ajuta la identificarea si gestionarea prompta a complicatiilor.

Dr. Ana Chioveanu este alaturi de viitoarele mamici prin competentele exceptionale avute, experienta dobandita si mai ales prin empatia deosebita pentru pacientele sale. Este membru al Societatii de Obstetrica si Ginecologie din Romania, membru al Societatii Romane de Ultrasonografie in Obstetrica si Ginecologie, membru al The International Society of Ultrasound in Obstetrics & Gynecology si membru al European Society of Human Reproduction and Embryology.

Competentele avute in medicina materno-fetala, histeroscopie si colposcopie impreuna cu empatia si deschiderea catre pacientele sale, o descriu pe dr. Chioveanu ca fiind un medic specialist foarte apreciat, mereu pregatita sa asculte si rezolve problemele femeilor care trec pragul cabinetului sau. Pentru consultatii dr. Chioveanu activeaza in clinica: Spitalul Medicover.