Celulele stem si lupta impotriva diabetului Comments Off on Celulele stem si lupta impotriva diabetului 225

Peste 400 de milioane de oameni din intreaga lume se confrunta cu diabet zaharat, iar acest numar este asteptat sa creasca la aproape 700 de milioane pana in 2045, potrivit Statista.com. Pentru multe persoane, diabetul poate fi controlat cu dieta, exercitii fizice si, adesea, insulina sau alte medicamente. Cu toate acestea, complicatiile diabetului pot fi grave si includ insuficienta renala, leziuni ale nervilor, pierderea vederii, boli de inima si o serie de alte probleme de sanatate.

Exista multe potentiale beneficii atinse prin intermediul celulelor stem din sangele din cordonul ombilical, deoarece acestea sunt utilizate pentru a trata diferite tipuri de tulburari si boli ale sangelui. Expertii medicali cerceteaza continuu modul in care celulele stem din sangele din cordonul ombilical pot imbunatati potential diferite boli si afectiuni, inclusiv diabetul de tip 1.

Diabetul de tip 1 versus diabetul de tip 2

Dintre diferitele tipuri, diabetul de tip 1 si tip 2 sunt cele mai frecvente. Diabetul de tip 1, debuteaza, de obicei, la o varsta frageda (diabetul juvenil) si apare deoarece celulele producatoare de insulina din pancreas sunt distruse de propriul sistem imunitar al organismului. Rezultatul este o glicemie crescuta, care poate fi gestionata doar cu insulina pe tot parcursul vietii.

Diabetul de tip 2, pe de alta parte, se dezvolta mai tarziu in viata (de obicei dupa varsta de 40 de ani), din cauza rezistentei la insulina. Diferiti factori nocivi acumulati in organism de-a lungul anilor interfereaza cu functia pancreasului de a mentine nivelul de glucoza din sange. Prin urmare, pacientilor li se recomanda administrarea orala de medicamente antidiabetice sau insulina.

Indiferent de tipul de diabet, pacientul va experimenta afectiunea pe viata si nu are de ales decat sa continue medicamentele/insulina, impreuna cu o alimentatie stricta.

Celulele stem si diabetul

„Medicina regenerativa permite controlul eficient si pe termen lung al nivelului de zahar din sange, ajutand pancreasul sa se vindece. Problema diabetului de tip 1 este un raspuns imun gresit al organismului la propriile celule. Terapia pe baza de celule corecteaza aceasta problema prin proprietatea sa imunomodulatoare”, afirma conf. dr. Filimon Nicoleta, biolog Stem Cells Bank (www.stemcellsbank.ro).

In diabetul de tip 2, organismul produce insulina, care este necesara pentru a mentine nivelurile normale de glucoza din sange, dar nu este utilizata corespunzator. Terapia pe baza de celule stem abordeaza aceasta disfunctie prin detoxifierea organismului, repararea tesuturilor deteriorate, impreuna cu reducerea inflamatiei sistemice, acestea fiind acumulate de-a lungul anilor prin obiceiuri de viata nesanatoase. Acest lucru duce in cele din urma la o utilizare mai eficienta a insulinei si la imbunatatirea treptata a simptomelor.

Pentru copiii cu diabet zaharat de tip 1 aceasta terapie ar fi solutia care ii scapa de intepaturile zilnice ale seringii cu insulina. Avand in vedere ca sursa celulelor stem este in mare parte din propriul organism al pacientului, problema sigurantei sau respingerii tratamentului de catre organism nu este valida. Mai mult decat atat, procesul este minim invaziv, prin urmare, poate fi efectuat la pacienti, indiferent de varsta. De fapt, copiii tind sa dezvolte rezultate mai bune intr-o durata mai scurta deoarece sunt in stadiile de crestere.

Terapia pe baza de celule stem valorifica potentialul natural de vindecare al organismului, care este in general mai mare la persoanele mai tinere. Alaturi de un control mai bun al nivelului de glucoza din sange, complicatiile diabetului pot fi, de asemenea, prevenite sau amanate, deoarece capacitatea de regenerare a celulelor stem creeaza un mediu mai sanatos pentru ca celulele si tesuturile sa functioneze. Un protocol holistic de terapie pe baza de celule, modificari ale stilului de viata si exercitii fizice regulate vor asigura un control mai bun al nivelului de glucoza din sange si o calitate imbunatatita a vietii.

Recoltarea celulelor stem la nastere este o forma de grija pe care le-o porti pe viata copiiior tai. ​Serviciile Stem Cells Bank vin cu garantia MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania. Astfel, ai siguranta ca celulele stem ale copilului tau sunt recoltate si stocate la cele mai inalte standarde de calitate. Stem Cells Banks este singura banca de celule stem din Romania care foloseste cea mai avansata tehnologie disponibila in lume (Biosafe Sepax 2). Procesarea este automata, recuperarea celulara este maxima (99,78%) fara a fi nevoie de interventii (si posibile erori) umane.

In luna februarie, participa la Tombola Dragostei si poti castiga un Pachet de Recoltare si Stocare pentru un viitor linistit, iar garantat vei primi: un voucher garantat in valoare de 300 euro reducere la achizitiile de pachete celule stem din luna februarie si un eBook gratuit cu sfaturi utile despre sarcina, nastere si ingrijirea bebelusului. Concursul se desfasoara in perioada 1 – 27 februarie, iar castigatorul va fi anuntat pe 28 februarie. Pentru inscriere, acceseaza www.stemcellsbank.ro/tombola-dragostei.

Previous ArticleNext Article

Poti ramane insarcinata in timpul menstruatiei? Afla raspunsul de la un medic ginecolog Comments Off on Poti ramane insarcinata in timpul menstruatiei? Afla raspunsul de la un medic ginecolog 25

Exista un mit in ceea ce priveste fertilitatea, cum ca in timpul menstruatiei femeile nu raman insarcinate. Este adevarata aceasta afirmatie sau exista sanse de a concepe un copil in aceste zile delicate ale lunii? La aceasta intrebare ne va raspunde astazi dr. Silviu Istoc, sef de sectie obstetrica-ginecologie in cadrul Medicover Hospital.

Poti ramane insarcinata in timpul menstruatiei?

„Cel mai probabil nu vei ramane insarcinata in timpul menstruatiei. Asta pentru ca perioada de ovulatie este la cateva zile distanta, scazand orice sansa de a ramane insarcinata in acest timp. Cu toate acestea, exista si exceptii. Sansele minime de sarcina se aplica femeilor care au un ciclu tipic de 28 pana la 30 de zile sau mai mult. Daca ai un ciclu mai scurt, sa spunem la fiecare 21 pana la 24 de zile, inseamna ca ovulezi mai devreme. Deoarece spermatozoizii pot trai in interiorul vaginului timp de pana la 5 zile, ai putea sa faci sex spre sfarsitul menstruatiei si apoi sa concepi 4 sau 5 zile mai tarziu, cu o ovulatie timpurie”, afirma dr. Silviu Istoc.

Probabilitatile de a ramane insarcinata in timpul menstruatiei sunt scazute, dar posibilitatile exista.

Poti ramane insarcinata imediat dupa menstruatie?

Dupa menstruatie, te apropii de fereastra de fertilitate, asa ca da, poti ramane insarcinata imediat dupa menstruatie. Intr-un ciclu tipic care are loc la fiecare 28 pana la 30 de zile, fereastra de fertilitate este de obicei intre ziua 11 si ziua 21. Aminteste-ti totusi ca, spermatozoizii pot trai pana la 5 zile. Daca menstruatia (timp de sangerare) dureaza intre 5 si 7 zile si faci sex imediat dupa aceea, te apropii de fereastra de fertilitate.

Poti ramane insarcinata in ultima zi a menstruatiei?

Daca sangerarea se opreste in ziua 6, iar raportul sexual se intampla in ziua 7 si ovulatia apare in ziua 11, este posibil ca spermatozoizii din ziua 6 sa astepte in trompele uterine pentru conceptie. Sansele tale de a concepe imediat dupa menstruatie cresc cu fiecare zi dupa incetarea sangerarii. Daca incerci sa concepi, acesta este un moment bun pentru a actiona.

Dar chiar inainte de menstruatie poti ramane insarcinata?

Probabilitatea de a ramane insarcinata chiar inainte de menstruatie este scazuta. Pentru femeile cu un ciclu tipic de 28 pana la 30 de zile sau mai mult, iar ciclurile lor sunt regulate, este destul de sigur sa spunem ca ovulatia a avut loc intre Ziua 11 si Ziua 21. Ovulul este disponibil doar pentru 12 pana la 24 de ore pentru conceptie.

Aceasta inseamna ca zilele dinaintea menstruatiei sunt cele mai sigure pentru a face sex fara asteptarea de a ramane insarcinata. Numarul de „zile sigure” chiar inainte de menstruatie creste cu ciclurile mai lungi si scade cu ciclurile mai scurte.

In concluzie, ciclurile de ovulatie ale unei femei pot varia, asa ca este posibil din punct de vedere statistic sa ramai insarcinata in timpul menstruatiei. In timp ce sarcina este mai putin probabila in primele zile ale menstruatiei, sansele cresc in zilele ulterioare.

Silviu Istoc este medic primar obstetrica-ginecologie, specializat in chirurgie ginecologica minim invaziva si Medicina materno-fetala. Competentele medicului Silviu Istoc sunt impresionate, de la histerescopie, la chirurgie ginecologica, ultrasonografie obstetricala si ginecologica, laparoscopie, chirurgie ginecologica minim invaziva si medicina materno-fetala.

Poti ramane insarcinata in timpul menstruatiei? Afla raspunsul de la un medic ginecolog Comments Off on Poti ramane insarcinata in timpul menstruatiei? Afla raspunsul de la un medic ginecolog 22

Exista un mit in ceea ce priveste fertilitatea, cum ca in timpul menstruatiei femeile nu raman insarcinate. Este adevarata aceasta afirmatie sau exista sanse de a concepe un copil in aceste zile delicate ale lunii? La aceasta intrebare ne va raspunde astazi dr. Silviu Istoc, sef de sectie obstetrica-ginecologie in cadrul Medicover Hospital.

Poti ramane insarcinata in timpul menstruatiei?

„Cel mai probabil nu vei ramane insarcinata in timpul menstruatiei. Asta pentru ca perioada de ovulatie este la cateva zile distanta, scazand orice sansa de a ramane insarcinata in acest timp. Cu toate acestea, exista si exceptii. Sansele minime de sarcina se aplica femeilor care au un ciclu tipic de 28 pana la 30 de zile sau mai mult. Daca ai un ciclu mai scurt, sa spunem la fiecare 21 pana la 24 de zile, inseamna ca ovulezi mai devreme. Deoarece spermatozoizii pot trai in interiorul vaginului timp de pana la 5 zile, ai putea sa faci sex spre sfarsitul menstruatiei si apoi sa concepi 4 sau 5 zile mai tarziu, cu o ovulatie timpurie”, afirma dr. Silviu Istoc.

Probabilitatile de a ramane insarcinata in timpul menstruatiei sunt scazute, dar posibilitatile exista.

Poti ramane insarcinata imediat dupa menstruatie?

Dupa menstruatie, te apropii de fereastra de fertilitate, asa ca da, poti ramane insarcinata imediat dupa menstruatie. Intr-un ciclu tipic care are loc la fiecare 28 pana la 30 de zile, fereastra de fertilitate este de obicei intre ziua 11 si ziua 21. Aminteste-ti totusi ca, spermatozoizii pot trai pana la 5 zile. Daca menstruatia (timp de sangerare) dureaza intre 5 si 7 zile si faci sex imediat dupa aceea, te apropii de fereastra de fertilitate.

Poti ramane insarcinata in ultima zi a menstruatiei?

Daca sangerarea se opreste in ziua 6, iar raportul sexual se intampla in ziua 7 si ovulatia apare in ziua 11, este posibil ca spermatozoizii din ziua 6 sa astepte in trompele uterine pentru conceptie. Sansele tale de a concepe imediat dupa menstruatie cresc cu fiecare zi dupa incetarea sangerarii. Daca incerci sa concepi, acesta este un moment bun pentru a actiona.

Dar chiar inainte de menstruatie poti ramane insarcinata?

Probabilitatea de a ramane insarcinata chiar inainte de menstruatie este scazuta. Pentru femeile cu un ciclu tipic de 28 pana la 30 de zile sau mai mult, iar ciclurile lor sunt regulate, este destul de sigur sa spunem ca ovulatia a avut loc intre Ziua 11 si Ziua 21. Ovulul este disponibil doar pentru 12 pana la 24 de ore pentru conceptie.

Aceasta inseamna ca zilele dinaintea menstruatiei sunt cele mai sigure pentru a face sex fara asteptarea de a ramane insarcinata. Numarul de „zile sigure” chiar inainte de menstruatie creste cu ciclurile mai lungi si scade cu ciclurile mai scurte.

In concluzie, ciclurile de ovulatie ale unei femei pot varia, asa ca este posibil din punct de vedere statistic sa ramai insarcinata in timpul menstruatiei. In timp ce sarcina este mai putin probabila in primele zile ale menstruatiei, sansele cresc in zilele ulterioare.

Silviu Istoc este medic primar obstetrica-ginecologie, specializat in chirurgie ginecologica minim invaziva si Medicina materno-fetala. Competentele medicului Silviu Istoc sunt impresionate, de la histerescopie, la chirurgie ginecologica, ultrasonografie obstetricala si ginecologica, laparoscopie, chirurgie ginecologica minim invaziva si medicina materno-fetala.